recovery file

nomoney
21-02-2009, 22:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

merhaba
bi hp laptop um var, format gerekti ve attırdık. hatta bulunan dosyalarım silinmesin diye de sağolsunlar recovery dosyası oluşturmuş format atan abiler. Fakat ben bu recovery dısyasını açamıyorum. milyonlarca şey denedim ama olmuyor. yaklaşık 8gb lık yer kaplıyor ama out of order :S
yardımcı olursanız sevinirim.

Banned
21-02-2009, 22:40   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

1.)O recovery dosyası abilerinin değil, bilgisayarınızın kendi özelliği.

2.) Bilgisayar açılırken Hp logolu mavi ekrandayken F10 tuşuna sonrasında siyah ekranda B tuşuna sonraki ekrandada tamam kısmına basıp bir saat kadar bekleseydiniz, aynı şekilde formatı sizde atmış olurdunuz, niye başkalarına yaptırdınız.

3.) CD/DVD yazıcınıza boş bir cd takıp başlat tüm programlar Hp Pc-help tools- kurtarma araçları- kurtarma araçları cd si oluştur seçeneği tıklayıp cd nin yazılomasını bekleyin. İşlem bitince cd takılı iken bilgisayarı açıp herhangi bir tuşa basın (Bu şekilde uyarı olan ekranda) sonraında açılan menüden recovery bölümünüğ kaldırı seçin. DİKKAT: Bu işlemden önce mutlaka cd oluşturduğunuz menüden recovery kurtarma seti oluştur seçeneğide kullanın.


Yada tüm yukardakileri boş verin bilgisayarım simgesiniz sağ tıklayıp yönet- disk yönetiminden recovery bölümü olabn diski sağ tıklayıp sil deyin uyarıya evet, tekrar sağ tıklayıp yeni bölüm seçeneği ile biçimlendirin. Bu işlemden öncede mutlaka recovery dvd oluşturun.


zxsel
21-02-2009, 22:46   |  #3  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

eger yanlıs anlamadıysam eger acılmayan bır klasor varsa ortada onun  mausun sag tusuyla   ozellılerı tıkla ordan guvenlık paylasımda n  kullanıcı adı ekle dentımı al oyle denbı ...

OnlyMann
21-02-2009, 22:56   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Hocam recory denilen alan size ait dsyaları değil makinaya ait olan işletim sistemini kurtarmak için oluşturulan bir alan. Siz bu alana kendinize ait dosyaları kopyalasanız bile silinecektir. Zaten erişim izniniz de yok. Bu alanı DVD medyasına basarak elinizde bulunacak şekilde tutabilirsiniz. Bu alanı silmeyi firma çok önermiyor çünkü işletim sistemi ve driverlar bu alanda bulunuyor. Sildiğinizz de eğer medyanız yoksa yüklemelerde zorlanırsınız.

Bu alanın DVDsi oluşturulduğunda silinebilir deniliyorsa da ben önermiyorum çünkü alınan dvdler bazen çalışamayabiliyor işte o zaman gerçekten zorlanıyorsunuz. Bende de hem laptop hem desktop var bayğı sorun oldu kısacası bu alanı silmenizi önermiyorum.

Eğer dosyalarınızı yedeklemek istiyorsanı diskte yeni bir bölüm oluşturup bilgileriniz bu bölüme almalısınız.