RECYCLER VE SYSTEM VOLUME INFORMATİON YARDIM?

darkempir3
19-01-2009, 17:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar şimdi şöyle bir sorunum var.Henüz yeni format attım windowsun(C) oldugu sürücüye.Herşeyi kurup tamamlandıktan sonra birde panda antivirüs kurup güzele pc yi C VE D OLMAK üzere her yerini taradım ve D sürücüsünde SYSTEM VOLUMA INFORMATION içinde bir çok dosyada virüs buldu silindi.Burada problem yok.Benim bildiğim kadarıylada virüsler genelde bu dosya altına saklanırmış.Neyse benim için asıl önemli olan bilindigi gibi SYSTEM VOLUME INFORMATİON VE RECYCLER dosyalarına normal yöntemlerle erişimin olmadığı.Bir program vasıtasıyla gözüme çarpan bir şey beni çok rahatsız etti.RECYCLER in toplam boyutu 8 GB,SYSTEM VOLUME INFORMATİON ise 23.5 GB gibi devasa bir boyut kaplıyor.Zaten hard disk yetersizliğinden yakınıyorum bunu görünce iyice dellendim.Şimdi sorum şu ben bu iki dosyayı silsem sistemim zarar görürmü?Nelerle karşılaşırım ve ben bu yüksek yer kaplama olayına nasıl bir çözüm bulabilirim.Şimdiden herkese teşekkür ederim.

darkempir3
20-01-2009, 23:26   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Kendi sorumu kendim yanıtlayayım bari napayım:) İşin şakası bende şimdi öğrendim dün baya araştırdım sonunda öğrendim.RECYCLER Geri dönüşüm kutusuna ait bir dosya imiş.System volume ınformation ise sistem geri yükleme ile ilgili sistem dosyalarının saklandığı yer imiş.Ben ikisinide sildim 27 gb lık boş alan açıldı çok şaşırdım.Şu an sorunsuz kullanıyorum ama benim sistem geri yüklemeye şu an ihtiyacım olmadığı için sildim.Bunu da belirteyim herkes silmeye kalkmasın.Eğer sistem geri yükleme lazım olmayacaksa sildiğiniz günden önceki sisteme geri dönemezsiniz.

Banned
20-01-2009, 23:56   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

a.) Zaten silemezsiniz. RECYCLER i belki silersiniz bu kezde sistem açılışında çöp tenekesinde proplem var uyarısı alırsınız.

b.) Madem o kadar alan kaplıyor D diskinizi boşaltıp biçimlendirip dosyalarınızı ger yükleyin.

c.) O iki dosyanın boyutu söylediğiniz gibiyse sistemnizde birkaçtane değil birkaç milyon tane virüs var demektir. Biri silinen dosyaları (çöp tenesi,) diğeri sistem geri yükleme vs. dosyaları içerir fakat ikisininde boyutları o kadar büyük olmaz.