Red Hat, İsviçre'yi mahkemeye veriyor!

CHIP Online
11-06-2009, 14:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İsvçire'de ihaleye fesat mı karıştı? MS dev ihaleyi nasıl aldı? Red Hat'ten çok sert suçlamalar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Red- ... -veriyor_12998.html

Resimlerle: Chrome Linux'a geliyor: İşte ilk görüntüler

İsviçre geçtiğimiz günlerde büyük devlet dairelerinde kullanılmak üzere Microsoft'tan yeni Windows lisansları satın alacağını ve 3 yıl süreyle geçerli olacak bakım anlaşması imzalandığını açıkladı. Bu anlaşma gereği İsviçre her yıl Microsoft'ta 14 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 20 milyon TL) ödeyecek. Bu anlaşmaya ise başını Red Hat'in çektiği ve tam 17 tedarikçinin dahil olduğu grup çok sert tepki gösterdi.

Red Hat hukuk departmanın yaptığı açıklamaya göre İsviçre  hükümeti bu çapta bir alım yapmadan önce normal şartlarda yapması gerektiği gibi halka açık bir ihale duyurusu yapmadı. İsviçre  hükümetinin "Windows'a yeterli alternatif olmadığı" yanıtına daha da sert tepki gösteren Red Hat, "Windows'a pek çok alternatif olmasının yanı sıra, bu alternatifler hiç olmadıkları kadar da güçlüler" diye konuştu.

Red Hat yetkilileri bu tarz ihaleler yapanın sadece İsviçre olmadığını, Avrupa'da pek çok ülkenin anlaşılmayan sebeplerden dolayı Windows dışındaki alternatifleri görmezden geldiklerini ve şaibeli ihaleler sonucunda Microsoft ile anlaştıklarını söylediler. Red Hat bu anlaşmayı incelemesi için mahkemeye dilekçe verdi.


Tüm konu: Red Hat, İsviçre'yi mahkemeye veriyor!

İzleyin: Windows'un geleceği!

Resimlerle: Chrome Linux'a geliyor: İşte ilk görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Linux dağıtımları devlet ihalelerini alabilecek güçte mi?

myduroc
11-06-2009, 15:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
150 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Sonuçta dünyada çıkar ilişkisi mevcuttur.Microsoft her nedense linux dağıtımlarını bir şekilde ezmeye devam ediyor.Sadece devlet ihaleleri değil son kullanıcılarda windowsa mecburi bırakılıyor.Düşünsenize aynı işlemleri yapabileceğiniz bir ücretsiz birde ücretli işletim sistemi var ama nedense insanlar hep ücretlisini seçiyor.

TuncaBozkurt
11-06-2009, 16:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Çok büyük bölümü değil. Çünkü devlet dairelerinde birincil önem kullanım kolaylığında olmalıdır. Ve çok azı dışndaki tüm Linux dağıtımları bu konuda sınıfta kalıyor bence.