register_global ayarı

toshio
01-02-2009, 23:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Php ve mysql veri tabanı ile oluşturulmuş ve windows sunucusu altında yer alan sitem bir müddettir doğru görüntülenemiyor. index.php sayfam görüntülenmesine rağmen menülerden alt sayfalar çıkmıyor. Boş sayfa olarak görünüyor. Veri tabanından bilgiler çağrılmıyor. Host sağlayıcı ile görüştüğümde benden Register Globals ayarlarımı off konumuma getirmemi istiyorlar. Fakat roots klasöründe php.ini dosyası yok. Ayrıca index.php kodlamalarında register global satırı yok. Bunu nerden ve nasıl değiştirebilirim. Tekrar belirtmek isterim host windows sunucusu kullanıyor. Yardımlarını bekliyorum.

vuralbey
02-02-2009, 20:51   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

merhaba arkadaşım. localhostta nasıl php.ini windows altında tutulup ayar yapılıyorsa, sanırım senin işte aynen hosttan olacak belki aldığın alanda böle bi ayar yok tekrar ara derim.

toshio
02-02-2009, 23:28   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Hostun söylediği onlar serverdan off yapmışlar. Güvenlik gereği. Ama benim sitenin global register ayarı on'muş? Nerde yazıyor neye göre karar veriyorlar onu çözemedim. Windows server'ın son yaptığı güvenlik güncellemesinden sonra global_register ayarı on olan sitelerde bu sorun yaşanmış. Şuan siteyi gecici olarak başka bir servera taşıdılar. Şuan site görüntüleniyor.Ama bu gecici bir çözüm. En kısa zamanda bu ayarı hallettmem lazım.

toshio
11-02-2009, 21:27   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu?

frozen
27-02-2009, 21:45   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

temel klasöründe, httpdocs ya da benzeri ne kullanıyorsan artık.

masaüstünde bir metin dosyası oluştur. içine "php_flag register_globals ON" ya da OFF nasıl istiyorsan o şekilde yaz. Tırnak işaretleri OLMAYACAK ve sonra kaydet. Sunucunun kök dizinine at. adını ".htaccess" olarak değiştir. Dikkat et, uzantısı yok ve başında "."var. Örneğin:

yeni metin belgesi.txt = ".htaccess"

bunu yaptıktan sonra .htaccess dosyası kaybolacaktır. o artık gizli bir sistem dosyası oldu. İstediğin bütün php ayar değişikliklerini .htaccess üzerinden yapabilirsin.

toshio
01-03-2009, 03:40   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

frozen aciklamalarin icin tesekkurler. fakat anlattigin sey apachi veya linux serverlar icin gecerli. Benim hosting firmasi windows server kullaniyor.

frozen
01-03-2009, 03:56   |  #7  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Özür dilerim gecenin bir saati işten kalkıp bakınca, windows sunucu olduğuna dikkat etmemişim. Benim hatam fakat;

Windows server da olsa, PHP yayın için apache kullanmak durumundadırlar. Apache bu komutuna tepki verecektir. Eğer ki, farklı bir yöntemle yayınlıyorlar ise, bu durumda:

root klasör e değil, siteyi yayınladığın klasör içine, misal:"httpdocs" php.ini adında bir dosya oluştur ve istediğin değişiklikleri aynen aşağıda verdiğim örnekteki gibi yap.

register_globals = off

İşe yaramaz ise eşitliğin sağ tarafındaki harflerin tamamını ve cümle başını büyük harf kullanarak yazabilirsin.

İstediğin herhangi bir php ayar değişikliğini bu şekilde yapabilirsin. Eğer hata alırsan, www.php.net sitesine gidip, php.ini dosyasının windows sunucular için örneğini indirip yükleyebilir ve değişiklikleri onun üzerinde yapabilirsin.