Remlerden birini pc görmüyör

simsek132
21-02-2019, 17:49   |  #1  
simsek132 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

 

Beyler normalde 2 rem kullanıyordum 4+4 pc ye format attım sonra pc restart attı ve calısmamamaya basladı ekrana sinyal vermiyor 2 sini birden takınca  su anda biri takılı pc duzgun calısıyor 2,  sini taktıktagımda ekrana sinyal gelmiyor 2 senide tek tek denedim tek tek 2 side duzgun calısıyor  cvp verenlere simdiden tesekkurler

klyglsn
21-02-2019, 18:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 71
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

biosa reset falan attınmı belki manuel olarak ayarlanmışlardı ramler farklıysa tek ramitak bios  ram ayarlarından iki farklı ramide ayrı hızda çalıştır de anakartın modeli ne dörtslot varsa kitapcığa bak ramleri nereye takacağın yazar yada biosa reset at ramler hangi marka singlemi dublemi casdeğerleri ne biri micronun öbürü samsungmu hiçbirşey yazmamışsınki

simsek132
22-02-2019, 01:40   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Remlerin ikiside aynı ben bi arkadasa bnm pc den format atmıştım o gun bugundur pc ile ugraşıyorum ilkbaşta arkadasa format attım sonra kendi diskimi takım sonra ses cipim yandı ( formatı onun harddiskine bnm pc den artık)pc de ses vsr gozukuyordu fakat hoporlor ve kulaklıka ses gelmiyodu sonra bi harici ses kartı aldım tam düzelttim derken oyuna her girdiğimde pc restart atıyodu 3 sene kullandıgım i5 işlemcimi sökmek zorunda kaldım forumlarda ana kartın işlemciyi desteklemediği gibi bişe okudum sonra onu soktum gene pentium 4 takım bu sefer 2 adet aynı marka remimim den pc ye yani ekrana goruntu gitmedin sonra tek tek denedim her defasında slotlara birini konuscan ekrana goruntu geldi lakin ikinci slotu taktıgımda sinyal bi turlü gelmiyor 3-4 sene i5 işlemciyi 4+4 remi aynı anakart ustunde kullandım hic bi sorun yoktu simdi bi format yuzunden başıma gelmiyen kalmadı ( bu nasıl bi cenabetliktir) biosu defelarca sıfırladım gene bi çare yok bilen arkadaslar destek lütfen

Son Düzenleme: simsek132 ~ 22 Şubat 2019 01:42
klyglsn
22-02-2019, 05:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 71
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

hangi ram slotu görmüüyorsa içini bir kotrol et bozulma varmı büzülmüş pin falan başka aklıma birşey gelmiyor işin rast gitsin

simsek132
22-02-2019, 13:59   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Bios dan hangi hızda çalıştığına nasıl bakıyoruz

simsek132
22-02-2019, 14:06   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Galiba sorun remlerin aynı hızda olmaması birinde 1227 digerinde 1143 yapıyor 5 yıl bosunca sıkıntısız kullandım

simsek132
23-02-2019, 15:35   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Up up yok mu aynı sorunu daha önce yaşa

yanlar?

Berke Özdizdar
25-02-2019, 17:45   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Sorunu bulmuşsun RAM frekans uyumsuzluğu sorun muhttemelen frekanslarını öğren o şekilde yeni bir RAM almayı düşün veya slotları değiştir belki de sorun ram slotlarındadır.

simsek132
28-02-2019, 01:45   |  #9  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Malesef remler aynı hızda calısıyormus ya büyük bi ihtimalle rem slotu yandı  cık düşük bi ihtimalle power suply düşük geliyo

excel_mustafa
04-03-2019, 22:28   |  #10  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 285
2,658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

biostan cl ve frekansı aynı ayarla veya  autoya al. ramların slota giren bakır kısımları dikkatlice silgiyle sil.

simsek132
06-03-2019, 01:42   |  #11  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Anakart bozulmuş konu kilit beyler Beğenmedim