RENKLERİ SUYLA YOĞURANLAR

ahmetnuray
21-10-2008, 23:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

RENKLERİ SUYLA YOĞURANLAR


Özellikle üç boyutlu görüşün vazgeçilmez derslerinden biri olan karakalem sanatın başlangıç kapısıdır. Dünyaya ilk bakış, karanlıkların ışığı olarak tanımlanabilecek karakalem, düşler dünyasını nakşetmektedir. Kelimelerin tanımlayamadığı yerde karakalem akla gelir.
Karakalem; suluboya, akrilik, yağlıboya için, henüz yürümeyi bilmeyen emeklemeyen çocuk misali, başlangıç için gerekli olan eğitimdir. Susuz toprak, topraksız su düşünülemeyeceği gibi karakalemsiz sanat da düşünülemez.
Renklerin coşkusu karakalemle başlar.Dans eden figürlerin coşkusuna da renkler ahenk verir.Renklerin dayanak noktası gibidir karakalem,Sanki birbirleri ile bütünleşmiş çift gibidirler.Bir elmanın iki yarısı.Sonsuza dek sürecek beraberlikleri,mutluluk sarhoşlarını anımsatırlar.

Karakalem için;
Yemek yemek için gerekli olan çatal kaşıktır, tabaktır, sofradır
Düşüncedir, renktir
Ressam için şekildir.
Heykeltıraş için sudur diyebiliriz.
Karakalemin sanat için önemini, suya renk katanlar çok iyi bilirler.

Karakalem ve suluboya çalışmış öğrencilere tavsiye edilen bir ders, Akrilik. Su bazlı olan boyaların hemen hemen her sanatçıya uygun olması bir avantajdır.

Bu teknik, kapalı alanlarda resim yapmayı zevkli bir hale getirir. Su bazlı boyaların birbirleri üzerine ilavesi ile binlerce renk elde edileceği resimleri düşünürseniz, suyla renkleri yoğuranlar için ne kadar zevkli olduğu anlaşılacaktır.
Saygılarımla...Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı: Ahmet Nuray www.ahmetnuray.com