Resmen alay konusu olduk!

uGuR.uK
28-10-2008, 02:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Evet arkadaşlar, zırt pırt kapatılan siteler yüzünden yurt dışına bircok yerde konusulur olduk, sonrada bu olaylar abartılınca(maalesef) alay konusu olduk. Yabancı bi sitede en son blogger.com'un yasaklanmasıyla ilgili bir yazı buldum, yazıyı ve kullanıcı yorumlarının bi kısmını çevirdim, buyrun:

Belkide Türkiye Bütün İnterneti Yasaklamalı
Görülüyor ki Türk hükümeti ve mahkemeleri siteleri nerdeyse sebepsiz yere yasaklamaktan mutlu oluyorlar. geçmişte YouTube, Slide, Wordpress.com ve Google Groups sitelerinin Türkiye'de yasaklandıgını bildirdik, şimdi ise bir Türk mahkemesinin tüm Google Blogger servisini ve yayınladıgı tüm blogları engelledigini görüyoruz. insanların suç işleyip şikayet edildikten sonra yasaklanan diger sitelerin aksine Blogger, blog kullanıcılarının Türk futbol maclarının izinsiz yayın linkleri göndermesinden rahatsız olan bir Türk TV hizmeti Digiturk yüzünden yasaklandı.

Evet doğru okudunuz. bikac blog yazarı sadece izinsiz link verdi diye(yayın bile yapmadılar üstelik) Digiturk tüm Blogger'ı yasaklayabildi. Bu durumda Türkiye'nin hala neden internete izin verdigini merak etmelisiniz.

bikac okuyucu yorumu(ilk bastan cevirdim, alttakiler kendi aralarında atışmaya baslamıs):

1- ülkenin adının "hindi(turkey)" olması tesadüf mü sizce? BENCE DEGİL!

2- ROFL: ingilizce bi halk arası kısaltması olup "sen beni güldürdün allahta seni güldürsün" seklinde cevirebiliriz dilimize.

3- kafalarını kuma gömdükerinden flamingo olarak adlandırılmalılar. buda komik bence.

4- haber başlıgını az önce iGoogle sayfamda okudum ve "Türkiye'nin ne yapmasını bekliyorsunuz?" diye düşünüyordum zaten. Gülünç bi durum!

5- Pekala, rusya Türkiye'ye arkadan saldırsa sizce yunanistan yardım eder mi?

6- devekuşu demek istedin herhalde(3. mesajdaki mala), kafayı kuma gömenler onlar. flamingolar tek ayaklarının üstünde durmalarıyla tanınır. yani üzerinde durcak ayakları olmayan Türkiye devletinin tam zıttı.

7- herşey bi yana, "digiturk" gelmiş geçmiş en iyi şirket ismidir nokta!(göndermeler devam ediyor)

8- nerdeyse minnettar! neden bütün hindileri(turkey hindi demek ya ing.de) bu sezonda kızartmıyoruz(noel sezonunu kastediyor buda)

bu kadarını cevirdim yeter dedim sonra. arada "ben o ülkeye bikac kez gittim, cok güzel bir yer vs. ama devlet-resmi kagıt işleri vs. yüzünden öyle" diyen 1-2 kişide var ama ötekilerin yanında pek etkilemiyor artık. bazılarınıda yazmadım bu yüzden mesajlar bazen anlamsız gelebilir ama söyle soliyim gülme efekleri ve smiley'lier ile bolbol süslemişler yorumlarını, onları bu mesajlarına sonuna koyamadım artık. ben bisey demiyorum, yorumları size bırakıyorum...

buda site işte: http://techdirt.com/articles/20081027/0314322649.shtml

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 28 Ekim 2008 02:27
Reborn91
28-10-2008, 18:52   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Durun daha neler göreceğiz. Gençliğe hitabeyi okuyun anlayacaksınız.

Mehmet-
30-10-2008, 14:50   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

yaw arkadaş, saçma sapan uygulamalar sonucunda düştüğümüz duruma bir kez daha sinir oldum.

adam akıllı bir çözüm bekliyorum. Kim bilir belki de çok beklerim...

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 30 Ekim 2008 14:52