RIM'den Türkiye'ye özel geliştirici etkinliği

CHIP Online
25-12-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep devi RIM, Türkiye'deki programcılara özel bir BlackBerry 10 etkinliği düzenledi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rim ... tkinligi_37735.html

BlackBerry akıllı telefon üreticisi Research In Motion (RIM) İstanbul'da ilk defa uygulama geliştiricilere yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, BlackBerry 10 platformundaki yenilikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen 80'den fazla uygulama geliştirici katıldı. Katılımcılar, yeni platformun sunduğu özellikleri öğrenme ve platformu deneyimleyen ilk uygulama geliştiriciler arasında olma fırsatını yakaladı.


Etkinliğin ana konuşmacısı olan BlackBerry Uygulama Geliştirme Uzmanı (Evangelist) Luca Filigheddu: "Türkiye'deki uygulama geliştiricilerin hem etkinliğimize hem de BlackBerry 10'a gösterdiği ilgi buradaki ekosistemimizi geliştirmeye yönelik bağlılığımızın da çok büyük bir göstergesi" dedi.


Türkiye'nin de bağlı olduğu, RIM Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü Alberto Acito ise uygulama geliştiricilerin 30 Ocak'taki lansman öncesinde BlackBerry 10 platformunu ilk kullananlar arasına girmeleri için müthiş fırsatlar bulunduğunun altını çizdi. Acito sözlerini şöyle sürdürdü: "BlackBerry platformunda uygulama geliştirenler, iOS platformuna göre ortalama olarak uygulama başına aylık %4, Android platformuna oranla ise %40 daha fazla gelir elde ediyorlar.* Yani uygulama geliştiricilerin BlackBerry platformunu kullanmaları için çok büyük bir nedenleri var. Biz de, onların BlackBerry 10 platformunda başarılı uygulamalar geliştirmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi temin etmek istiyoruz. BlackBerry 10 lansmanı ile eşzamanlı olarak en mükemmel uygulamaları görücüye çıkarmalarına yardımcı olmak amacıyla onlara test cihazları, çeşitli uygulama geliştirme araçları ve platforma erken erişim gibi birçok destek sağladık."


Tüm Konu: RIM'den Türkiye'ye özel geliştirici etkinliği

Kaynak: www.chip.com.tr