RIM'den yeni kurtuluş planları mı?

CHIP Online
26-07-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tüm çabalarına rağmen istediği ivmeyi yakalayamayan cep devi, en sonunda bunu yapmayı da kabullendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rim ... nlari-mi_41617.html

RIM, 2013 yılına büyük umutlarla girdi. Ürettiği BB10 ve işletim sistemi gibi BlacBerry mesaj servisi olarak bilinen BBM de birçoklarının hesapladığından daha fazla merak uyandırdı. Nitekim geçtiğimiz ay itibari ile yayınlanan raporlara göre BB10'nun durumu hiç de iyiye gitmiyor.


Firma ise farklı çıkış yolları aramakta ve ilk adımı BBM sistemini Andorid ve iOS sistemleri üzerinde çalışır hale getirmek ile yapmayı hedefliyor. Her ne kadar kesin bir tarihi olmasa da sistem bu yaz itibari ile diğer işletim sistemlerinde boy gösterecek. Fakat BlackBerry'nin Hindistan müdürü Sunil Lalvani'nin IBN Live'a verdiği röportajda dile getirdiği dönem Eylül ayı oldu. Yaptığı açıklamalarda çok da net konuşmayan Lalvani, röportajın sonunda sistemin en geç Eylül ayı sonunda kullanıma açılacağını kısmen de olsa dile getirdi.


Genel beklenti ise BBM Temmuz, en geç Ağustos ayı içerisinde yeni platformlarında kullanıma açılması. iOS ve Andorid tarafındaysa henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı ama her iki işletim sistemi için de benzeri bir başlangıç tarihi olacağı çok açık. T-Mobile ise Haziran başında attığı Twitter mesajında BMM'nin, iOS ve Android için 27 Haziran'da kullanıma açılacağını deklere etmiş, BlackBerry ise böyle bir şeyin imkansız olduğunu dile getirmişti.

Tüm Konu: RIM'den yeni kurtuluş planları mı?

Kaynak: www.chip.com.tr