Robot yapımına giriş kitabı!

CHIP Online
17-01-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Elektronik düzeneklere meraklıysanız, bu kitap sizin için büyük bir bilgi kaynağı olacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rob ... s-kitabi_38157.html

Yıllardır eğitim kurumlarında robot seminerleri veren Ziya Bahtiyar'ın kitabı, Temel elektronik kavramlara kapsamlı bir giriş içeriyor. Değişik elektronik bileşenlerin işlevleri ve nasıl kullanıldıkları ayrıntılarıyla anlatıldıktan sonra okur, basit düzenekleri kendi kendine deneyebilir hale geliyor. Kitaptaki proje örneklerini inceledikten sonra herkes, hazır robot kitleriyle kendi robotunu tasarlayıp imal edebilecek hale geliyor.


Kitabın okur kitlesi yediden yetmişe herkes...Temel Elektronik ve Robotlar, alt başlığından da anlaşılacağı gibi, robotların dünyasına ilk kez adım atacaklar için kaleme alındı, yani çıraklar için... Kısa sürede bu kitabı kalfalar için yazılmış bir ikincisi izleyecek. Ve daha sonra ustalar için olan üçüncüsü...


Çıraklar İçin robot yapımına giriş kitabı


Eskiden sadece Bilim-Kurgu filmlerinde gördüğümüz robotlar, artık günümüzde özellikle oyuncak olarak neredeyse hepimizin evinde var. Eskiden pahalı olan robot teknolojisi, amatör robot tasarımcıları için artık çok daha uygun fiyatlı ve çok çeşitli bir hale geldi. Bu kitapla, önce elektrik ve elektroniğin temellerini öğreneceksiniz. Sonrasında da elindeki malzemelerle kendi robotunu yapmak isteyen ama bu konu hakkında hiçbir bilgisi ve tecrübesi olmayan herkes kendi robotunu tasarlayıp, yapabilecek. Bunun dışında "Benim o kadar vaktim yok, uğraşamam" diyenler de, piyasada satılan hazır deney ve robot kitleri hakkında ayrıntılı bilgileri bulabilecekler.

Tüm Konu: Robot yapımına giriş kitabı!

Kaynak: www.chip.com.tr