Robotlar hem yarıştı, hem şov yaptı

CHIP Online
10-07-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geleceğin mühendislik dehaları, yeteneklerini bu etkinlikte herkesle paylaştılar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rob ... ov-yapti_34669.html

Özyeğin Üniversitesi'nin lise öğrencilerinin mühendislik yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği RoboKamp 2012  robot yapım kampı, 6 Temmuz 2012, Cuma günü ÖzÜ Çekmeköy Kampüsü'nde
düzenlenen final yarışı ve ödül töreni ile sona erdi. İki hafta boyunca robot yapımı konusunda eğitim gören 28 lise öğrencisinin katıldığı yarışmada Türkiye'nin genç yetenekleri ortaya çıktı. Ford Otosan robotlarının gösterisiyle başlayan, ardından Özyeğin Üniversitesi ve TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri ile Özyeğin Ünversitesi akademisyenlerinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan "Basket Atan Robot" gösterisiyle renklenen yarışmanın finali, büyük bir rekabete sahne oldu.


9 öğrenciye % 100 burs


Mühendislik  yeteneği olan gençlerin ortaya çıkartılmasını sağlayan ve başarılı bulunan gençlerin bu alanda Özyeğin Üniversitesi'nde burslu okuma fırsatı yakaladığı RoboKamp 2012'nin galibi Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Özüdroid Grubu oldu. Sıkı bir rekabetin yaşandığı yarışta, Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Grup Nazar ikinci gelirken, Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi ile Çınarlı Teknik Lisesi öğrencilerinin kurduğu Master Of Line Grubu üçüncü oldu.


RoboKamp 2012 eğitim süreci ve final yarışında başarılı bulunan 9 öğrenci, üniversiteye giriş  sınavında ilk 6 tercihleri arasından Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği programına yerleştikleri takdirde, Özyeğin Üniversitesi'nde %100 burslu öğrenim görebilecekler.


Tüm Konu: Robotlar hem yarıştı, hem şov yaptı

Kaynak: www.chip.com.tr