Rönesans Krallıkları (Osmanlı İmparatorluğu) RP!

microgenius30
20-12-2017, 18:48   |  #1  
microgenius30 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2017

[B]Merhaba arkadaşlar sizlere yıllardır severek oynadığım bir role play oyunundan bahsedeceğim.

Öncelikle oyunun adresi ;

http://www.kralliklar.com/

Sizlere biraz oyundan bahsedeyim ;

Oyun özellikle Avrupa da çok yaygın. Oyunda 23 adet ülke bulunuyor. Oyun sizi kayıt olmak istediğiniz ülkenin, herhangi bir sancağında ve kasabasına ışınlıyor. Örneğin ben oyuna Türkiye'den kayıt oldum. Beni direkt olarak Osmanlı İmparatorluğu, Karesi Sancağı , Balıkesir Kasabasına ışınladı.

NOT : Oyuna kayıt olurken şifreniz en az 8 en fazla 20 karakter olmalı. Ayrıca şifrenizde bir büyük harf ve bir adet noktalama işareti bulunmalıdır. Kullanıcı adınız Türkçe karakterler içermemeli (ç, ı, ü, ğ, ö, ş, Ç, İ, Ü, Ğ, Ö, Ş) Ayrıca kayıt olurken diyelim ki bir arkadaşınız ile oyuna başlıyorsunuz veya oyunu oynayan bir arkadaşınız var oyun içerisindeki ismini yazarak Üvey Anne/ Üvey Baba olarak seçebilirsiniz.

Oyunda tarih şuan 5 Aralık 1465 olarak geçiyor. Osmanlı İmparatorluğu' nda 3 adet sancak (Edirne, Karesi, Bursa) ve bu sancaklara bağlı çeşitli kasabalar mevcut.

Dünya haritasına bu linkten ulaşabilirsiniz : http://www.le317.fr/cartes/index.php

Oyuna 1. Seviye bir köylü olarak başlarsınız. Oyunun içerisinde her seviye için ayrı görevler mevcut. Toplamda 7 seviye bulunuyor.

1. ve 2. Seviyede pek birşey yapabileceğinizi söyleyemem hatta bu süreçlerde oyundan sıkılabilirsiniz fakat oyun içerisindeki oyuncuların yardımıyla 3 günde 3. seviyeye yükselebilirsiniz. Oyun 3. seviyeden sonra başlıyor diyebilirim.

Arkadaşlar oyun tam anlamıyla gerçek zamanlı role play oyunu. Mesela her gün yemek yemek zorundasınız. Yememeniz durumunda özellik puanlarınız (Kuvvet, Zeka, Karizma) düşebilir ve ölebilirsiniz.

Oyunda her türlü şeyi yapabilmeniz mümkün. Diyelim bir çiftçi olmak istediniz. 2 tarla alma hakkınız bulunuyor. Ve oyunda 7 adet tarla çeşidi (Mısır, Sebze, Buğday, Sığır, Manda, Koç, Koyun), 10 adet meslek çeşidi bulunmaktadır (Fırıncı, Değirmenci, Kasap, Demirci, Marangoz, Terzi, Bahçıvan, Heykeltraş, Şarapcı).

Tarlalarınızı ihtiyacınıza göre alabilirsiniz. Mesela Kasap olmak istediniz size sığır ve mısır tarlaları lazım olacak. Mısır üretip hem kendiniz yiyebilirsiniz hemde sığırlarınızı besleyebilirsiniz. Sığır çiftliği ile de hayvanları kesip et üretebilirsiniz. Değirmenci olmak istiyorsanız un üretebilmek için buğdaya ihtiyacınız olacaktır. Bunun için buğday tarlası alabilirsiniz. Veya bir demirci olup beslenme ihtiyacınızı karşılamak için mısır tarlası, Terzi olup kıyafet üretebilmek için koç çiftliği alabilirsiniz.

Mesleklerden bahsedecek olursak diyelim ki marangoz olursanız kayık, kürek, ev eşyaları, Demirci olursanız kılıç, kalkan, Terzi olursanız elbise, kalkan, gibi eşyalar üretebilirsiniz. Tabi buraya yazamadığım 10 mesleğinde birsürü üretebileceği eşya ve bu eşyalarla yapılacak bir çok şey mevcut.

Gözünüz daha yükseklerde ise belediye ve divan seçimlerine katılarak devletin yönetiminde bulunabilirsiniz. Yok ben heyecan arıyorum derseniz haydut olup insanları soyabilirsiniz (Fakat yakalanırsanız kadı tarafından hapis ve para cezasına çarptırılabilirsiniz.) Hayır ya ben denizlerin hakimi olmak istiyorum derseniz geminizle bütün dünyayı dolaşabilir. Korsanlık yapabilirsiniz. Benim işim ticaret diyorsanız bunuda yapabilirsiniz. Yok benim öyle şeylerle işim olmaz ben sefere çıkıp savaşmak istiyorum diyorsanızda ordu kurup tüm dünyaya meydan okuyabilirsiniz.

Edirne sancağı divan seçimlerinden bir örnek ;

Oyun içi görüntü ;

Karakter görüntüleri ;

/KADIN /////////// ERKEK/

Yukarıdaki görüntüleri örnek olarak veriyorum. Kendi tarzınızı kendiniz yaratabilirsiniz :)

Burada anlatamadığım ama oyunun içerisinde bulunan bir çok özellik mevcut. Oynamak isteyen arkadaşlara bunların hepsini ayrıntılı olarak anlatabilirim.
Son olarak oyun içerisinde aileler ve teşkilatlar bulunmakta. Eğer bir aile veya teşkilata üye olursanız oyundan daha çok zevk alabilir, güzel arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Sizlere daha çok yardımcı olabilmek için sizleri kendi teşkilatım da görmek isterim :) Oyuna başlayıp merak ettiğiniz sorular olursa yorum atabilir, facebook adresime yazabilir veya oyun içerisinden Erayy ulaşabilirsiniz.

Facebook adreslerimiz ;

https://www.facebook.com/rkeray[/B]

emirardagumus
17-01-2018, 15:01   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Eskiden oynardım, keyifli bir oyundu. Ama daha sonra içerik konusunda pek zengin olmadığından ve yapımcılar pek fazla ilgilenmediğinden bırakmıştım. Bayağı yavaş ilerliyordu oyun.

aylabusracimen
20-02-2018, 12:02   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

İlgi çekici :)