Router'ınızın ışıkları neden yanıp sönüyor?

CHIP Online
01-02-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Modeminizin ışıkları, siz interneti hiç kullanmazken bile neden yanıp sönüyor? İşte cevabı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rou ... -sonuyor_38396.html

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

Modeminizin veya router'ınızın veri gönderip aldığını gösteren ışıkları, siz hiç bir şey yapmazken, tüm cihazlarınız kapalıyken bile yanıp sönüyor mu? Endişelenecek bir durum yok. Hiçbir şey yapmasanız dahi, PC'niz ve servis sağlayıcınız arasında bir miktar veri aktarımı gerçekleşmesi normaldir. Ayrıca bu ışıkların etkinliğin yoğunluğunu göstermediğini, sadece bir etkinliğin olduğunu gösterdiğini unutmayın.


Servis sağlayıcınız IP'nizin hala etkin olup olmadığını denetler


Router'ınıza bağlı tüm cihazlarınız kapalıyken bile cihaz üzerindeki ışığın yanıp söndüğünü, bir miktar veri aktarımı yapıldığını görebilirsiniz. Bunlar genellikle size atanan IP adresinin hala kullanımda olup olmadığını anlamak üzere servis sağlayıcınızın size gönderdiği ARP istekleridir. Servis sağlayıcınız IP adresinizin kullanılmadığını algıladığında, bu adresi diğer yeni internete bağlanan kullanıcılara atar. Bu denetimlerin hangi sıklıkta yapılacağı servis sağlayıcınıza bağlıdır.


Servis sağlayıcınız internet bağlantınızın ne kadar iyi olduğunu da gözetler


Router'ınızın ışıklarının yanıp sönmesinin bir başka nedeni ise servis sağlayıcınızın bağlantınızın iyi olup olmadığını denetlemesidir. Servis sağlayıcılar bu denetimi, bir önceki denetime göre daha az yapsa da ışığınızın yanıp sönmesine neden olacaktır.


Tüm Konu: Router'ınızın ışıkları neden yanıp sönüyor?

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

Kaynak: www.chip.com.tr