Saat Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Güller Ülkesi
16-07-2018, 20:31   |  #1  
Güller Ülkesi avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

Geçmişten günümüze hızla bir değişim sürecindeyiz. Kıyafetlerimiz, yaşam tarzlarımız, ticaret yöntemimiz vb. birçok şey değişiklik göstermiştir. Aksesuar olarak kullanılan saatler, hem zamanı göstermesi hem de kişilerin daha şık gözükmesine katkıda bulunması sebebiyle her dönemde önemini korumuştur. Artan ham madde ve teknolojik gelişmeler, birbirinden güzel ve dikkat çekici saat modelleri ortaya çıkarmıştır. Yüzlerce marka ve binlerce erkek ve bayan saat modelleri arasında seçim yapmak bir hayli zorlaşmıştır. Bu kadar çok model ve marka saat seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:


  • Seçeceğiniz saatin kaplama kalitesine dikkat edilmedir.
  • Saatin ve mekanizmasının kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına önem verilmelidir.
  • Camının çabuk çizilmesini istemiyorsak kristal safir cam olanı tercih edilebilir.
  • Kalitesiz parçalar kullanılmış saatlerden uzak durulmalıdır.
  • Nikel ve atık madde grubundan yapılmış olan ürünler ciltte döküntü, kaşıntı vb. sıkıntılara yol açtığından çelik tercih edilmesi daha iyi olacaktır.
  • Metallere karşı alerjisi olan kişiler seramik kasa ve kordon saatler tercih edebilirler.

Erkek ya da bayan saat seçimi yapılırken yukarıda bahsedilen özelliklere dikkat etmek ve bu konuda uzman markaların saatlerini seçmek hem sağlığımız için hem cebiniz için önemlidir. Ayrıca garantisi olan markaların seçilmesi de alış veriş sonrası herhangi bir sıkıntı yaşandığında muhatap bulabilmek açısında önem arz eder.

Saat alırken dikkat edilecek hususlar olduğu gibi saatin nereden alınacağı hususunda da dikkat edilmesi gerekenler vardır. Günden güne gelişen teknoloji ve internet sayesinde mağaza mağaza dolaşmak yerine istenilen ürünleri oturduğumuz yerden inceleyip sipariş etme imkanı olan e-ticaret sistemi ortaya çıkmıştır. Artık aradığımız her ürünü internet üzerinden satın almak imkanına sahibiz. Saat satın alırken de online alışveriş tercih edilebilir. Yalnız tercih edilecek internet sitesinin Daniel Klein, Freelook, Sergio Tacchini, Bigotti, Santa Barbara Polo & Racquet Club markalarının resmi online satıcısı olarak hizmet vermekte olan https://tiktak.com.tr/ gibi güvenilir siteler olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde yapılan alışverişlerdeki ürünlerin orijinal olmaması ya da gelen ürünlerin açıklamada belirtildiği ürünlerden farklı olması gibi sorunlar yaşanabilir.

daimy2017
23-07-2018, 00:21   |  #2  
daimy2017 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

saatin kalitesi elinize aldığınızda anlaşılıyor, hatta bazı çakma saatler orijinalleri kadar kaliteli de olabiliyor