Saat efsanesinden dikkat çeken sözler!

CHIP Online
25-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Artık bir efsane kabul edilen dev şirket, Samsung ve Apple'ın akıllı saatlerine böyle isyan etti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/saa ... n-sozler_42407.html

Resimlerle: LG'nin her işi yapan kol saati

Teknoloji dünyasının yeni hedefleri, sizlerin de bildiği üzere bilek ve gözler üzerinde yoğunlaşıyor. Yakın zamanda piyasada olması beklenen saat biçimli, üst seviye teknolojik cihazlarsa, sonunda Casio'nun sesini yükseltmesine sebep oldu.


Konu saat ve kol saati olduğu zaman dünyada açık ara birinci sırada bulunan Casio, piyasaya çıkmak üzere olan Apple ve Samsung ürünlerine karşı kendi bölgesini korumaya aldı. Firmanın CEO'su Kazou Kashio, üzerlerine doğru gelen yeni iWatch ve Galaxy Gear dalgasının farkında olduklarını ve kendilerini çoktan hazırladıklarını beyan etti. Firmanın bir süredir ürettiği G-Shock isimli saat serisi, uzun zamandır kol saatlerinin gelebileceği en üst nokta olarak kabul ediliyordu. Nitekim bu seri bile günümüzde tavan yapmış olan mobil uygulama ve oyun deneyimini kullanıcısına yaşatmanın yanından bile geçmiyor.


CEO Kashio'nun New York Times'a verdiği röportajındaki isyan ve güven dolu sözleriyse büyük yankı uyandırdı; "Birdenbire tüm teknoloji dünyasının, insan bileğinin teknolojik yatırıma ne kadar uygun olduğunu fark etmesi çok manidar. Casio olarak bu bölgenin ne kadar değerli bir yatırım olduğunun farkındayız ve uzun süredir bu şekilde para kazanıyoruz."


2013'ün henüz ilk günlerinde piyasaya çıkan Casio G-Shock GB-6900AA saat, sahip olduğu Bluetooth bağlantısı ile iPhone kullanıcılarının aldıkları tüm bildirim ve elektronik postalarını, cihaz üzerinden gösterebiliyordu. Fakat bu cihaz her ne kadar gelişmiş bir saat olursa olsun, Samsung Galaxy Gear ve 2014 içerisinde piyasada olacağı düşünülen Apple'ın iWatch'ının yanında, çok eski bir teknoloji olarak anılacak. Casio'nun bir sonraki adımı merakla bekleniyor. Çok yakında Casio markalı akıllı saatler görmek, herhalde kimse için sürpriz olmayacaktır... 

Tüm Konu: Saat efsanesinden dikkat çeken sözler!

Resimlerle: LG'nin her işi yapan kol saati

Kaynak: www.chip.com.tr