Saat teknolojisinde devrim!

CHIP Online
18-09-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bütün Dünya'da seçkinliğiyle bilinen Victorinox, bir saatten çok daha fazlasını ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/saa ... e-devrim_49626.html

Bugüne kadar sağlamlık ve fonksiyonelliğin markası olarak tanınan ve bütün Dünya'da seçkinliğiyle bilinen Victorinox; saat teknolojisinde bir ilki başardı, bir saatten fazlasını ortaya çıkardı.


Victorinox Swiss Army daha önce denenmemişi yaparak İsviçre saat endüstrisine yeni bir devrim getirdi. Victorinox'un 130. Yılına özel olarak tasarlanan INOX modeli, üretim aşamasında 130 zorlu testten başarıyla geçerek herkesi hayrete düşürdü.

Bilindik sınırların çok ötesinde bir dayanaklılık vaat eden INOX'u, yalnızca saat olarak nitelemek oldukça zor.

130 zorlayıcı güç testinden geçti


Üstelik bu testler öyle sıradan testler de değil. Standart testin yanı sıra, Victorinox Swiss Army, ender dayanıklılığını kanıtlamak için 130 zorlu testten geçti. Saat ile birlikte silikondan yapılmış çıkarılabilir bir koruyucu da saat ile birlikte kullanılabiliyor.
Betona atma, yüksekten düşürme, aşırı soğuk ve aşırı sıcağa maruz bırakma ve hatta üzerinden 64 tonluk tankla geçme gibi testlere maruz kalan INOX; kum fırtınasına, çamaşır makinesinde 2 saat dayanabilirliğe sahip.


200 metreye kadar su geçirmeyen INOX, -51° C'den +71 ° C'e kadar gerçekleşen ısı farklılıklarına ve 12G'lik hızlanma ve yavaşlama etkilerine direnebiliyor. Saat 12G'ye kadar da direnç gösteriyor. INOX, ayrıca benzin, çözücü, yağ, temizlik ürünleri ve böcek ilaçları gibi aşındırıcı ürünlere de maruz bırakılmış..


INOX saatin kadranı, camı aşağıda kalacak şekilde tasarlandığından kristal camın darbelerden etkilenme olasılığı da azalıyor, zaten onu bu kadar sağlam yapan da bu özelliği. Fonksiyonelliği ise Victorinox geleneğinden geliyor.


Tüm Konu: Saat teknolojisinde devrim!

Kaynak: www.chip.com.tr