Sabit Disk Raw sorunu Hk.

mstguler
08-01-2015, 18:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015

Merhaba arkadaşlar ,

Masaüstü bilgisayarımda 500 gb seagete marka sata hdd kullanıyorum. Pc dondu ve reset attım devamında pc windows logosunda takılmaya başladı. Onarmayı denedim olmadı güvenli modda açılmadı. Daha sonra Win 7 ve win 8 cd leri ile üzerine yeri bir sistem kurmaya çalıştım kura başlamadan hata verdi. İçerisinde önemli veriler olduğu için hdd yi silemiyorum. Dünde gittim sabit hdd kutusu aldım laptoba usb ile bağladım o zamanda raw olarak gördü ve biçimlendirme istedi. Bir çok forumda araştırdım herkes program önermiş. Bende '' Diskinternals Partition Recovery ' programını kurdum lisanslı olarak ama onların anlattığı gibi raw olan hdd hard disk drives bölümünde değil unallocated space bölümünde çıkıyor. Oda işe yaramadı.
Araştırmalarıma göre ubuntu ve linux işletim sistemleri raw olan hdd leri okuyabiliyormuş daha denemedim.
Ayrıca televizyonum hdd yi görüyor hatta şuan hdd den müzik dinliyorum
Sizden ricam hdd yi biçimlendirmek istemiyorum. Recovery programlarına güvenmiyorum.
Hdd yi masaüstüne bağlayıp mı uğraşayım ( gerçi windows açılmıyor ) yoksa sabit disk kutusuna bağlı olarak laptobtamı birşeyler yapayım ?

Evet arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.

remzinaz
09-01-2015, 21:17   |  #2  
remzinaz avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 8
75 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Bu kadar uğraşacağına başka bir hdd ye windows yükleyip direk sata'dan bozuk olduğunu düşündüğün diski taksaydın olamaz mıydı? Durumu daha net görmüş olurdun...