Sabit Diski Gözükmüyor

Enes Çakar
18-06-2016, 15:18   |  #1  
Enes Çakar avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2015

Dün bilgisayara LOL'ü indirdim ve C diskine kaydetmeye başladı Windows'ta C diskinde yüklü olduğu için disk alanı yetersiz gelecekti ve D diskinde bulunun 50 GB'lık boş alanı(tamamı) C diski ile birleştirmek istedim; öncelikle Disk Yönetimi'nden D diskini sildim sonra C diskinin Birim Genişlet yoluyla alanını arttıracaktım fakat Birim Genişlet seçeneği aktifleşmedi böylelikle LOL'de yüklenmedi, o mühim değil zaten. Daha sonra bilgisayarımı kapattım ve yarım saat sonra açtığımda karşıma
"Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key"
diye bir hata çıktı bu hata doğrultusunda
-BİOS pili 20 dakika kadar çıkarttım
-Tahminimce Sabit Disk portu olduğunu düşündüğüm portları çıkartıp tekrar taktım
-BİOS ayarlarında ne olduğunu bilmediğim bi kaç değişiklik yaptım
ve tabiki bunların hiç biri işe yaramadı.
elimde geçmişten kalma WİN7 Cd'si vardı ve format attım fakat ilk atışımda hata verdi olmadı.  
İkinci denememde Windows'u yükleyeceğim adresi seçmemi istenen bölümde tüm Sabit Diskleri tek bir disk yaptım ve öyle devam ettim fakat yine olmadı. Olmadı dediğim bilgisayar açıldı WİN7 kuruldu fakat kapatıp tekrar açınca tekrardan "Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" hatası verdi.
Üçüncü deneyişimde Sabit Diski ikiye çıkarttım ve sorunsuz WİN7'yi kurdum fakat yine tekrar açılışta "Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" hatası veriyordu.
Dördüncü formatlayışımda tüm diskleri biçimlendirdim, 2 Sabit Disk ile kurulumu tamamladım ve PC açıldı. Şuan tekrar açtığımda bi sıkıntı yok çünkü fortmat cd si bilgisayarda takılı.

Sorun bir bakımı geçici olarak çözülmüş olsa da temelli olarak nasıl çözebilirim? Yardım ve görüşleriniz için teşekkürler..Masum