Sadece 3 adımda internet hızını ARTIRIN!

Can Pehlivan
02-12-2020, 18:16   |  #1  
Can Pehlivan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020


İnternetinizin hızı düşük ve sürekli aksamalar mı yaşıyorsunuz? İstediğiniz gibi hızlı çalışmıyor mu? Bugünkü rehberde internet hızını artırmanın yolunu anlatacağım. İnternet hızını ciddi anlamda artırmak mümkün. Üstelik ek bir programa falan gerek yok. Hadi başlayalım.


İnternetin hızı her zaman modem veya dış çevresel etkenlere bağlı değil. Bazen optimize sorunları ve aşırı yüklenmelerden kaynaklanan problemler de olabilir. Şöyle bir örnek verelim. Market alışverişi yapıyorsunuz ve alışveriş sonunda ihtiyaçlarınızı poşetlere dolduruyorsunuz. Poşetleri evinize taşıyorsunuz. Bunu, poşetlere koymadan her bir ürün için ayrı ayrı yaptığınızı düşünün. Sürekli eve taşıma yapmanız gerekmez miydi? Oysa poşete koyduğunuzda tek bir seferde hepsini eve taşıyabiliyorsunuz.


Bilgisayarlar da bu şekilde. Veriler ister gönderilsin ister alınsın yaptığımız her şey online. Çoğumuz bilgisayarı bir modeme bağlayıp internete girebildiğinde internetin sorunsuz çalıştığını düşünebilir. Çalışır çalışmasına da optimize olmadığı için yavaş çalışır. Hızlı çalışmasını sağlamak için verileri taşındıkları paketlerin maksimum kapasitelerinde taşıyarak taşıma sayılarını azaltmak gerekir. Açıklamaların aslı için aşağıda yer alan kaynakçaya bakabilirsiniz.


İŞLEMLER


1- Komut İstemi'ni yönetici modunda açın. Bunu yapmak için görev çubuğundaki arama simgesine tıklayıp kutucuğa komut istemi yazın ve çıkan sonuçlarda Komut İstemi'ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır'ı seçin.


2-  Veri paketlerinin maksimum kapasitesini bulmak için mümkün olabilecek en yüksek pingi atmamız lazım. 


ping google.com -f -l  1472


Yukarıdaki bu komutu kopyala yapıştır yapıp Enter'a basın. -F ile paketlerin boyutu parçalanmadan ping atılır. -L ile kapasite boyutu girilir. 


Ping attıktan sonra bize ya olumlu ya da olumsuz bir yanıt dönecek. Bizim burada odaklanmamız gereken nokta paketlerde bir kayıp olup olmadığı. Dönen yanıtın sonunda Lost'un 0 olması gerekir. Eğer paketlerde kayıplar varsa yukarıdaki boyutu 10'ar azaltarak deneyin. Hiç kaybın olmadığı paket boyutunu bulduktan sonra bu boyutu birer birer artırarak olası maksimum boyutu bulmaya çalışın. Yine azalmalar olursa bulduğunuz kayıpsız paketin boyutu, sistemin maksimum kapasitesidir. Benim denemelerim sonucunda bu boyut 1372 olarak çıktı. Sizde farklı olabilir.


3- Şimdi bu çıkan sayının üzerine 28 ekleyin. Bu sizin Maksimum İletim Birimi (MTU) değeriniz. Bu değeri sistemdeki MTU değeri ile değiştireceğiz.



netsh interface ipv4 show subinterfaces komutu ile ağların MTU boyutlarını görebilirsiniz.  Farz edelim Wi-Fi'nin MTU boyutunu değiştireceğiz. Bunun için aşağıdaki komutu girin.


netsh int ipv4 set subinterface  "Wi-Fi" mtu= bulduğunuz değer store=persistent


Tüm bu işlemlerden sonra internet hızınız artacak. Eğer aksi bir durum olursa MTU değerini sıfırlamak için değeri 1500 yapın. Tüm işlemler bu kadar. O


NOT : MAKSİMUM KAPASİTEYİ LÜTFEN AŞMAYIN. MAKSİMUM KAPASİTEYİ TAM OLARAK BELİRLEYEMEDİYSENİZ YA DA EMİN DEĞİLSENİZ AŞAĞIDAKİ VİDEODAN FAYDALANIN.


Kaynakça : How to get Faster Internet speed when you change a simple setting

Son Düzenleme: Can Pehlivan ~ 06 Ocak 2021 22:11 Neden:
seto__
02-12-2020, 20:13   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
868 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Çok fazla bir hız değişikliği yaşanmaz muhtemelen, internet sağlayıcınızın  sitesinden hızı yükseltmek için onarım butonunu kullanabilirsiniz ya da servisi arayabilirsiniz ki onlar da aynnı şeyi yapacaktır.