Sadece Ekran Kartı Yeterli mi ?

Batuhan Özkan
03-10-2021, 06:49   |  #1  
Batuhan Özkan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

Merhaba dostlar hızlıca konuya girmek istiyorum. Yaklaşık 7-8 yıllık bir bilgisayarım var ve yakın zamanda dijital oyunlar üzerinden gelir elde etmeye başladım. Sistemimle yeni nesil oyunlarda birkaç problem yaşıyorum. Aniden ekranın donması yanıt vermeme durumları ve bilgisayarı zorlayarak kapatmadan düzelmemesi, düşük FPS değerleri vb. Bu yüzden bilgisayar donanımımı güncellemek istiyorum. Bilgisayar donanımı hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok bu yüzden sizlere sormak istediğim 2 konu var. İlki şu an için sadece hd7850 2gb ekran kartım yerine rtx2060 gibi bir ekran kartı alsam diğer donanımı zamanla güncellesem sadece ekran kartı sistemimi ne kadar iyileştirir? Başka ekran kartı veya tamamen farklı bir önerisi olan olursa yanıtlarsa sevinirim. İkinci sorum ise şu an bir akrabam Birleşik Arap Emirliklerinde, Dubaide. Acaba oradan ekran kartı getirtmek istesem gümrükte sıkıntı çıkartırlar mı, daha ucuza gelir mi? Ayrıca bu mümkünse nasıl yapabileceğim konusunda da yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim. hd7850 2gb Ekran kartı dışındaki donanımım aşağıdaki gibi : 
 

seto__
06-10-2021, 21:53   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Donanım özelliklerin görünmüyor. Bende bir hata mı oldu bilemiyorum. Anakartını görmeden de bir şey diyemeyeceğim ama ekran kartı anakartına uyar mı bilmiyorum, o bir sorun olabilir.

Gümrük konusuna gelince biraz tuzluya gelebilir. Sana posta şeklinde gönderilirse bildiğim kadarıyla gümrük vergisi alıyorlar. Ama akrabanız getirirken kendisininmiş gibi yanında getirirse sorun olmayabilir sanırım.