Sahte Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
GintoPirlanta
15-02-2017, 11:36   |  #1  
GintoPirlanta avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2017

Çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen ve her kadının gönlünü fetheden pırlantalar, en özel hediyelerin ve aksesuarların başında gelmektedir. Kesimleri itibariyle elmastan ayrılan pırlantalar, çok nadir olan değerli taşlardan biridir. Pırlanta yüzük, kolye, küpe, bileklik gibi birçok farklı tarzda ve modelde üretilen pırlantalar, bir kadını mutlu edebilecek en özel hediyelerdendir.

Yapılışları itibariyle oldukça özel olan pırlantalar, eşsiz ve nadir görünümlerinin yanında anlam ve ifadeleri ile de çok özeldir. Pırlantaların en büyük özelliklerinden biri eşsiz, benzersiz oluşlarıdır. Yani birbirinin aynı olan hiçbir pırlanta yoktur. Gözle bakıldığında aynı gözükse dahi aslında hiçbir pırlanta birbirinin aynısı olmamaktadır. Öyle ki evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan tektaş pırlanta yüzükler, her kadın için hayali kurulan en özel hediyelerdendir. Zaten tektaş pırlanta yüzükler tekliği, biricikliği eşsiz olmayı ifade eden çok özel bir anlama sahiptir. Pırlantanın hem oluşumu gereği hem de yapılışı itibariyle benzersiz olması da bu anlamı ortaya çıkarmaktadır. Yani birbirinden şık ve güzel olan pırlanta yüzük modelleri içerisinde birbirinin aynısı olanı bulmak imkansızdır. Bundan dolayı sevgiliye alınacak olan pırlanta hediyelerin her zaman çok özel olmaktadır.

Pırlantanın Sahte ya da Gerçek Olduğu Nasıl Belirlenir?

Bu kadar anlamlı ve özel olan pırlantaların, zamanla imitasyon denen, sahte olanları da üretilmeye başlanmıştır. Her değerli ve kıymetli şeyde olduğu gibi pırlantalar da maalesef sahte ürünler üretilmektedir. Özellikle pırlanta yüzük modellerinde sık sık imitasyon ürünler üretilmektedir. Pırlanta yüzük fiyatlarındaki tutarları ile gerçeğini ve sahtesini ayırt etmek ise mümkün değildir. Maalesef ki günümüzde pırlanta adı altında farklı birçok imitasyon pırlanta üretimi gerçekleştirilmektedir. Bunlardan en yaygın olanları ise yapay taş olan kübik zirconia, zirconium silicate ay da beyaz safirlerdir. Bunlar haricinde ise sahte taşlardan en bildiği ise moisanit vardır. Özellikle moisanit ile üretilen taşlar, pırlanta diye satılması en kolay olanlardır. Çünkü pırlanta gibi parıldar, ışıltı yayar ve göz alıcılığı vardır.

Gerçek pırlanta ile sahte pırlantayı ayırt edebilmek için yapılabilecek ve uygulanabilecek bazı yöntemler vardır. Bir pırlantanın sahte olduğunu anlayabilmek için uygulanacak ilk yöntemlerden biri  pırlanta şeffaflık testidir. Çünkü hiçbir gerçek pırlanta şeffaf olmamaktadır. Pırlantayı yazı olan bir kağıdın üzerine koyduğunuz zaman kelimeler buğulu, bulanık gözüküyorsa pırlanta gerçektir. Ancak sahte pırlantalarda yazılarda yer alan harfler net olarak görünmektedir. Pırlantayı sahtesinden ayırt etme konusunda pırlanta parlaklık testine de başvurabilirsiniz. Pırlantalar kesim, kesim oranları, fasetleri ile eşsiz bir ışıltıya, parlaklığa sahiptir. Pırlantanın içinden geçen ışık keskince bükülerek, yüksek bir kırılma oranına sahip oluyorsa o pırlanta gerçektir. Çünkü yapay pırlantalar böyle bir ışık kırılmasına ve parlaklığa sahip değildir. Pırlanta yansıma testi yaparak da pırlantayı sahtesinden ayırmak mümkündür. Gerçek pırlantaların yansımaları gri tonlarına yakındır. Eğer baktığını pırlanta çok farklı renklerde yansıma yapıyorsa o pırlanta sahtedir. Ayrıca gerçek pırlantalar, sahtelerin aksine her açıdan bakıldığında yansıma yaparlar.

Sahte pırlantayı gerçeğinden ayırt ederken uygulanabilecek bir başka yöntemde pırlanta su testidir. Pırlanta suya koyulduğunda batmıyor, yüzeyde kalıyorsa o pırlanta sahtedir. Çünkü gerçek pırlantalar suya koyulduğunda batarlar. Bir başka basit yöntem ise pırlanta buğu testidir. Temiz bir pırlantaya üflediğiniz zaman, üzerindeki buğu hemen kayboluyorsa o pırlanta gerçektir. Ancak üzerindeki buğu ortalama olarak 3-4 saniyenin üzerinde bir sürede gidiyorsa, o pırlanta sahte olma ihtimaline sahiptir. Pırlantanın gerçek olup, olmadığını tespit edebileceğiniz bir başka yöntemde pırlanta darbe testidir. Gerçek pırlantalar, bir başka gerçek pırlanta haricindeki hiçbir metal ya da madde tarafından çizilmez, bozulmaya uğramaz. Eğer baktığınız pırlanta bir metal ile çiziliyorsa o pırlanta sahtedir. Pırlantayı, pırlantadan başka hiçbir şey bozamaz. Pırlantanın sahte olduğunu anlayabileceğiniz bir başka durumda pırlanta aşınma belirtileridir. Eğer ki bir pırlanta aşınmış bir görüntüye sahipse, üzerinde fazlaca sıyrık ya da çizik, çentik varsa o pırlanta sahtedir. Elbette tüm bu yöntemler haricinde pırlanta satın alırken, satın alacağınız firmadan pırlantanın sertifikasının olup, olmadığını sorgulayın. Satın alınacak olan pırlantanın bilgilerinin yer aldığı ve üzerinde satıcı firmanın logosunun olduğu pırlanta sertifikası, satın alacağınız pırlantanın kimliği niteliğindedir. Bu kimlik ile pırlanta taşın değerini ölçtürebilmenizde mümkündür.

Sevginizi ve aşkınızı sembolleştirecek olan gerçek ışıltıyı, gerçek parlaklığı eşsiz ve benzersiz tarzıyla yansıtacak olan pırlanta yüzük modellerini indirimli fiyatları ve taksit seçenekleri ile Ginto Pırlanta’dan satın alabilirsiniz.

Son Düzenleme: GintoPirlanta ~ 16 Şubat 2017 00:39 Neden: Konu tekrarı yanlışlıkla yapılmış