Sailfish OS artık Android uyumlu!

CHIP Online
18-09-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android, iOS gibi devlerin arasında yer bulmaya çalışan işletim sistemi, artık bunu da yapabiliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sai ... d-uyumlu_42701.html

Resimlerle: En iyi 10 Android Jelly Bean'li cep!

Finlandiya merkezli Jolla, Sailfish mobil işletim sisteminin bundan böyle Android yazılımı ve donanımıyla uyumlu olacağını açıkladı. Jolla'nın amacı, Sailfish'in global pazarda daha hızlı yaygınlaşmasını sağlamak.


Jolla, yaptığı basın açıklamasında Instagram, WhatsApp, WeChat gibi uygulamaların isimlerini de vererek "Sailfish kullanıcılarının Android ekosistemini tam olarak kullanabileceklerini" söyledi. Açıklamaya göre Sailfish kullanıcıları, Android uygulamalarını "çeşitli uygulama mağazalarından" indirebilecekler. Bununla birlikte GigaOM'un iddiasına göre bu mağazalara Google'ın kendi uygulama mağazası Google Play Store dahil değil.


Yazılım desteğine ek olarak Sailfish OS'un artık Android donanımıyla da uyumlu olduğu duyuruldu. Böylece cep üreticileri, varolan Android'li ceplerine Salifish yükleyebilecekler.


Jolla CEO'su Tomi Pienimäki, yaptığı açıklamada Sailfish'in Android uyumluluğunun Avrupa ve Asua'da önde gelen mobil şirketler için önemli olduğunu düşündüğünü söyledi. Pienimäki, Asya'daki birkaç üreticiyle de görüştüklerini ekledi.

Tüm Konu: Sailfish OS artık Android uyumlu!

Resimlerle: En iyi 10 Android Jelly Bean'li cep!

Kaynak: www.chip.com.tr