İstanbul’da üniversitede okuyan genç kız Ankara’daki babasına telefon etmiş:
-"Baba,merhaba Ben Mine…"
-"Ooooo Güzel kızım benim N’abersin bakalım?”
-"Hiç sorma babacığım Hiç keyfim yok valla…"
-"Hayırdır? Bi sorun mu var?…
Kız ağlamaya başlar; babası ise üzüntü ve meraktan kafayı yemektedir:
-"N’ooldu kızım? Anlatsana…"
-Cihan evi terk etti Boşanmak istiyormuş…"
-"Ne evi lan? Ne boşanması? Sen ne zaman evlendin de boşanıyorsun?…"
-"Hani senin hiç hoşlanmadığın çocuk vardı ya… yapacak bi şey yok”
-“Versin mahkemeye, hemen boşanın…"
-"Boşanalım ama benden 10 milyar istiyor Eğer vermezsem, iyi zamanlarımızda çektiği çıplak fotoğraflarımı Internet’ten herkese yollayacakmış…"
-"Püüh Rezil… Çıplak fotoğraf çektirdin, öyle mi?"
-"Ama babacığım O benim kocamdı Ne biliyim böyle bir puştluk yapacağını"
-"Peki Olan olmuş artık Yarın havale ederim parayı…Öğleden sonra Bankaya gidip çekersin; sonra da alıp yakarsın o kahrolası fotoğrafları…"
-"Sağol baba Eeee şey…Bi de kürtaj için 2 milyara ihtiyacım var…"
Adam artık iyice fenalaşır Boğuk bir sesle konuşur:
-"Kürtaj mi? Bir de hamile mi kaldın o çocuktan sen?…"
-"Aslında ondan değil… Zenci bi çocuk vardı…Zaten o yüzden ayrılıyoruz ya…"
Adam bayılmak üzeredir Nabzı yükselir, tansiyonu düşer, artık inleyerek konuşmaktadır:
-" Biz seni oraya okumaya yollamıştık Sen ne haltlar çevirmişsin Allah’ım Nedir bu başımıza gelenler…Okulu bitirir bitirmez Ankara’ya dönüyorsun, yoksa kırarım bacaklarını…" -"İstersen hemen dönebilirim babacığım Ben geçen yıl okuldan atıldım çünkü…"
Adam masanın üzerindeki soğuk su dolu sürahiyi başından aşağıya devirir ve ancak bu şekilde konuşmasını sürdürebilir:
-"Okuldan mı atıldın? Hani birlikte avukatlık yapacaktık, zilli?…Eh ulan? Sen hele bi gel buraya Ben sana yapacağımı bilirim Evden dışarıya adım attırmayacağım sana İlk isteyenle de evlendireceğim…"
-"O iş zor be baba Biliyorsun, moda oldu, artık evlenmeden önce eşler birbirlerinden sağlık raporu istiyorlar… Pek iyi bi rapor sunacağımı zannetmiyorum ben…"
-"Allahım, çıldıracağım… Bir de cinsel hastalıklar haaa…Kesin o zencidendir…"
-"Çok pis arkadaşları vardı Bilmem artık hangisinden kapmışımdır…"
Güm diye bir ses duyulur Adam kısa bir süre için kendinden geçmiştir; ancak hemen kendisini toparlayıp tekrar telefonu alır
-"Hemen bu akşam dayını yolluyorum oraya Seni alıp gelecek Adresini ver bakiyim…"
-" Mahmut paşa Karakolu’ndayım… Gelirken kefalet için de biraz para getirsin yanında…"
-"Karakol mu?…Bir de karakola mı düştün layyynnn? Ne yaptın?…"
-"Dün kafam çok bozuktu, çok içmişim Araba kiralayıp dolaşmaya çıktım O kafayla Arnavutköy’de kokoreççi dükkanına girdim Ama neyse ki kimse ölmedi Dükkan sahibiyle kiralık araba firmasına biraz para vermek gerekir sanırım…"
Adam artık iyice fenalaşmıştır Hatta fenalaşmak ne kelime; adeta kahrolmuştur Telefonda kısa bir sessizlik olur Kız tekrar konuşmaya baslar:
-"Babacığım Sakin üzülme Bütün bunlar bir şakaydı Ben sadece sınıfta kaldığımı söylemek için aramıştım…"
Bunun üzerine adam sevinçle ve mutlulukla haykırır:
-"Canın sağ olsun be güzelim, boşveeerrr Okul da neymiş? Hiç mühim değil, tatlı canın sağolsun senin,
(Alıntı)