Saldırı kurbanları parasını geri alamıyor!

CHIP Online
02-10-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky'nin araştırması, finansal saldırı kurbanlarıyla ilgili bu çarpıcı gerçeği açığa çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sal ... alamiyor_42966.html

Kaspersky Lab için araştırma şirketi B2B International tarafından hazırlanan "Tüketici Güvenliği Riskleri" anketi, 2013'ün yaz aylarında küresel çapta gerçekleştirilen siber sahtecilik suçlarıyla ilgili önemli ipuçları sunuyor. Bu çalışmaya göre bu dönemde finansal siber sahtecilik sonucu paralarını kaybeden kullanıcıların %41'i kendilerine ait paranın tek bir kuruşunu bile geri alamadı.


Teoride, dolandırıcılar bir e-bankacılık veya e-ödeme hesabından para çalmayı başarmış olsalar bile, bu paranın yasal olarak banka tarafından geri ödenmesi bekleniyor. Ancak B2B International'ın yaptığı anket sonuçları, pratikte sürecin bu şekilde işlemediğini ortaya koyuyor. Çevrimiçi sahtecilikten etkilenen kullanıcıların yalnızca %45'inin kayıpları tamamen telafi edilebildi. Kullanıcıların %14'ünün çalınan paralarının bir kısmı geri ödenirken, kalan %41'e hiçbir şekilde ödeme yapılmadı.


10 kurbandan 1'i parasını alacak kadar şanslıydı


Kurbanların %33'ünün yaptığı açıklamalardan ortaya çıkan sonuca göre, bir e-ödeme işlemi esnasında çalınan paranın geri dönüşü mümkün olmuyordu. Yaşanan olayların %17'sinde para e-bankacılık oturumları esnasında ortadan kaybolurken, kurbanların %13'ü çevrimiçi mağazalardan alışveriş yaparken paralarını çaldırdıklarını belirtti. Bankalar ve çevrimiçi mağazaların, müşterilerinin kayıplarını e-ödeme sistemlerine kıyasla daha çok karşıladığını söyleyebiliriz: çevrimiçi müşterilerin yalnızca %12'si zararlı yazılım saldırıları sonucu oluşan kayıplarının tamamının telafisini alırken, bu rakam banka müşterileri için %15'lere çıkıyor. On katılımcıdan yalnızca bir tanesi parasının tamamını geri alacak kadar şanslıydı. 'Batak para' miktarında da belirgin bir artış söz konusu; çevrimiçi mağaza müşterilerinin %6'sı, çevrimiçi bankacılık müşterilerinin %4'ü ve e-ödeme sistemi kullanıcılarının %4'ü paralarını geri alamadıklarını belirtti.


Kaspersky paranızı koruyor


Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, sadece anti-virüs çözümlerinin güvenlik için yeterli olmadığının altını çiziyor. Kaspersky Lab'in bilgisayarları finansal saldırılardan korumak üzere "Güvenli Para" teknolojisini geliştirdiğine değinen Selçuk, bu teknolojinin bireysel kullanıcılar için geliştirilmiş iki koruma çözümü olan Kaspersky Internet Security ve Kaspersky PURE 3.0 paketlerinin içinde mevcut olduğunu ekliyor. Teknoloji aynı zamanda, Kaspersky Lab'in vitrine çıkmaya hazırlanan ürünü Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2014 paketine de eklenmiş olacak.

Tüm Konu: Saldırı kurbanları parasını geri alamıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr