[DONANIM] Samsung - 1tb Harici Harddisk Sorunu

HPQ-User
18-09-2012, 17:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Merhaba arkadaşlar sorunumu şöyle açıklayayım;

   Benim 1 tb Samsung S2 Portable Harici harddiskim var. Neredeyse 1 yıldır sorunsuz
bir şekilde kullanıyordum. Geçenlerde HDD e kopyalama yaparken kopyalama süresi çok
fazla gösterilir ya hani "yaklaşık 158 dakika kaldı" gibi (250 mb lik bir dosyada bile bu şekilde). Üsttelik harddiskteki bazı dosyaları bilgisayara atarken de hata veriyor "döngüsel artıklık deneyimi" diye. Daha sonra HD Tune programıyla hdd'i taratayım dedim. Baktım ki Baya bir Bad Sector oluşmuş harddiskte. Neyse yine de dosyaların çoğuna erişebiliyordum yani çok bir sıkıntı olmuyordu, yeni bir harddisk alacaktım zaten.

   Daha sonra bir gün harddiski masaüstüne bağladım. baktım harddiskin üzerindeki yeşil ışık sürekli yanıp sönüyor ve  motoruda çalışıyor ama bilgisayarımda gözükmüyor ve disk yönetiminden bakmaya çalıştığımda da sürücülerin hiçbirini gösteremeden sanki donmuş gibi öyle bekliyor. Çıkartınca da hiçbir sorun yokmuş gibi diğer disk sürücülerini gösteriyor. Her bilgisayarda aynı bu dediğim şekilde oluyor. Format atılmış XP yüklü bir bilgisayarda denedim hani aygıtı tamamen tanıyor, hani bilgi baloncuklarının hepsi sorunsuz bir şekilde geliyor ekrana ama hdd gözükmüyor.

   Şimdi sizlerden yardım bekliyorum. Hardiskin içerisinde çok önemli dosyalarım olduğu için garantiye göndermek istemiyorum. Düzeltilse bile büyük bir ihtimal verilerden sorumlu olmayacaklarını belirterek formatlayabilirler bir şekilde yada yenisini gönderirler, o yüzden servis en son çarem ilk önce dosyalarımı kurtarmam gerekiyor. Film ve Müzikler hiç önemli değil zaten.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 19 Eylül 2012 09:04