Samsung 2012'de Apple'ı bu alanda da geçti...

CHIP Online
26-01-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung'un her geçen gün daha fazla cep ve tablet satması; onu bu listede de 1 numaraya taşıdı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... da-gecti_38298.html

Resimlerle: 7 cep devinin en iyi telefonları kapışıyor

Araştırma firması Gartner'ın son verilerine göre Samsung, 2012'de yarıiletken tüketiminde Apple'ı geçti. Bunun yanında geleneksel PC'lere ve laptop'lara olan talebin düşmesiyle beraber bazı şirketler, çip taleplerini azalttılar.


Gartner prensip araştırma analisti Masatsune Yamaji, Çarşamba günü yaptığı açıklamada tüketicilerin talebinin mobil cihazlara kaydığını söylüyor: "PC piyasası çip talebi için hâlâ en büyük sektörü temsil ediyor. Ancak masaüstü ve taşınabilir PC'ler iyi satmıyor ve tüketiciler, akıllı cepler ve medya tabletleri gibi yeni mobil bilişim cihazlarına yöneliyorlar."


2012 takvim yılında Samsung'un 23.9 milyar dolar değerinde çip satın aldığı iletiliyor (önceki seneye göre yüzde 23.9 fazla). 2011'de bu alanda birinci olan Apple ise çip alımlarını yüzde 21.4 artırarak 21.4 milyar dolar harcamış. İki şirket toplamda piyasanın yüzde 15.2'sini temsil ediyor.


IDC'nin araştırmasına göre Samsung, 2012'nin başından itibaren Apple'ın satışlarını geçmeyi başardı. Bununla birlikte Apple'ın cihazlarından daha fazla gelir sağlandı.


Geleneksel masaüstü ve laptop'lara dayanan şirketler ise çip alımlarını azaltmak zorunda kaldılar. Bazı şirketler, satın almalarını yüzde 10'un üzerinde düşürmek durumunda kaldı. Bununla birlikte akıllı cep ve tabletler de 2012'de başarılı olmayı garantilemedi. Örneğin PC üreticisi olarak tanınan Lenovo, mobil alanda Samsung'un büyüme rakamlarının yanına yaklaşamadı.

Tüm Konu: Samsung 2012'de Apple'ı bu alanda da geçti...

Resimlerle: 7 cep devinin en iyi telefonları kapışıyor

Kaynak: www.chip.com.tr