Samsung Apps, bu ülkeye veda ediyor...

CHIP Online
02-05-2013, 21:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu ülkede yaşayanlar, çok yakında Samsung'un pek de sürpriz olmayan vedası ile sarsılacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... a-ediyor_40040.html

Resimlerle: A'dan Z'ye 26 Android uygulaması!

Samsung, önümüzdeki aydan itibaren, uygulama marketi Samsung Apps'ı İran'da kapatma kararı aldı. Alınan bu kararın İran'ın nükleer araştırmalarına karşı alınan sınırlamalarla ilgili olduğu tahmin ediliyor.


Koreli firmanın İranlı müşterileri geçtiğimiz günlerde aldıkları bir elektronik posta ile 22 Mayıs'ta sanal marketin kapanacağı bilgisini aldılar. Ancak bu mesajda sınırlamalarla ilgili bir referans yok, bunun yerine "kanunsal bariyerler" sebep olarak gösteriliyor.


Yerel medya, kullanıcıları bir an evvel uygulamalarını güncellemelerini söylerken, bazı söylentilere göre, firma "alternatif bir servis" sunmaya hazırlanıyor. "The Register"ın, Samsung Merkezi ile irtibata geçmeye çalıştığı ancak bir cevap alamadığı konusunda söylentiler ise kafalarda soru işaretleri yaratmak için yeterli.


Bahsedilen sınırlamalar, İran'ın nükleer araştırmalara devam etmesini engellemek ve İran'ı uluslar arası toplumda daha anlamlı bir eşlik etmeye teşvik etmek gibi iki amaca sahipler. Görünüşe göre hayatın her alanında kendini belli eden bu sınırlama ve ambargo, sonunda akıllı telefon uygulamalarına kadar sıçramış durumda.

Tüm Konu: Samsung Apps, bu ülkeye veda ediyor...

Resimlerle: A'dan Z'ye 26 Android uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr