Samsung'dan Ericsson'a patent davası

CHIP Online
28-12-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni patent savaşımız hayırlı olsun: Bir tarafta Samsung var ama karşısındaki bu kez Apple değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... t-davasi_37794.html

Resimlerle: En iyi Samsung Galaxy S3 kılıfları!

2012 yılı, patent ihlalleri ve akabinde açılan patent davaları bakımından bir hayli bereketli geçti. Buna en büyük katkı yapan şirketler şüphesiz Apple ve Samsung. Ancak artık kabak tadı vermeye başlayan patent savaşları hız keseceğe benzemiyor. Mavi köşede bulunan Samsung'un bu seferki rakibi, kırmızı köşeden gelen Ericsson.


Samsung, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na ilettiği raporda, elinde bulundurduğu yedi adet patentin Ericsson tarafından ihlal ettiğini savundu. Söz konusu patentler arasında üs radyosu, kablosuz ağ teknolojisi ve LTE bağlantısı gibi daha çok telekomünikasyon araçları bulunuyor.


Samsung konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz iyi niyetli davranarak Ericsson'la anlaşma yoluna gitmeyi tercih ettik. Ancak Ericsson, mantıksız iddialar öne sürerek anlaşma konusunda istekli davranmadı." ifadelerini kullandı.


Koreli dev, patent ihlalini takiben Ericsson ürünlerinin Amerika'daki satışlarının durdurulmasını istiyor. Patent davaları konusunda bir hayli antrenmanlı olan şirket, bakalım Komisyon'dan istediği sonucu çıkarabilecek mi.

Tüm Konu: Samsung'dan Ericsson'a patent davası

Resimlerle: En iyi Samsung Galaxy S3 kılıfları!

Kaynak: www.chip.com.tr