Samsung Galaxy S5 testte!

CHIP Online
14-04-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S5'i her yönüyle, A'dan Z'ye inceledik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/samsung-galaxy-s5-testte_46556.html

Resimlerle: Samsung Galaxy S5'ten test fotoğrafları!

Samsung Galaxy S5, küçük bir sürüm yükseltmesi değil, adeta Galaxy S4'ün evrimleşmiş hali.


Galaxy S5, daha hızlı ve iyi bir kamera, daha gelişmiş fitness-izleme özellikleri ve parmak izi tarayıcısı gibi yeniliklerle geliyor. Cihazın pili artık daha büyük, ekranı daha parlak ve işlemcisi ise daha hızlı. Bir miktar değiştirilen tasarım ise telefonu tutmayı kolaylaştırıyor.


Galaxy S5'in teknik özelliklerine madde madde baktığımızda telefonun herhangi bir alanda ödün vermek gibi bir niyetinin olmadığını açıkça görüyoruz. Sekiz çekirdekli Exynos 5422 işlemci (veya 2.5GHz Snapdragon 801 dört çekirdekli işlemci) ile güçlenen telefon, 2GB RAM'e, çıkartılabilen 2.800mAh kapasiteli bir pile, 16/32GB depolama alanına (microSD ile 128GB daha genişletilebiliyor) ve şimdiye kadarki en canlı ekranlardan birine sahip. Güvenlik ve kullanım kolaylığı için bir de parmak izi tarayıcısı eklenmiş.


Galaxy S5'in sıyrılarak öne çıkan bir yeniliğini söylemek ise zor. Ancak çoğu kullanıcı için bu o kadar da önemli değil, önemli olan S5'in rakipleri karşısında ne kadar iyi olduğu.


Galaxy S5, bazı ülkelerde Samsung'un önceki amiral gemisi modellerine göre daha ucuz olsa da, Türkiye'deki fiyatı yine oldukça pahalı. Makalemizde Galaxy S5'in yeniliklerine yakından göz atarken, birçok iyi üst seviye cebin olduğu piyasada ona 2.000 TL'nin üzerinde para vermenin değip değmeyeceğini cevaplamaya çalışacağız.


Tüm Konu: Samsung Galaxy S5 testte!

Resimlerle: Samsung Galaxy S5'ten test fotoğrafları!

Kaynak: www.chip.com.tr