Samsung Harici diske müdahele edemiyorum

Islander54
06-02-2014, 16:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Merhaba arkadaşım 600 Gb lık Samsung harici disk kullanıyorum. Ancak bir arkadaşıma geçici olarak vermiştim geri geldiğinde pcye taktım ancak biçimlendirme istedi. İçinde çok önemli veri olmadığı için biçimlendirmek istedim ancak işin garip tarafı biçimlendirme dahi yapamıyorum hariciye. Biçimlendirme başlatılıyor bir süre sonra " biçimlendirme tamamlanamadı" uyarısı veriyor. Özelliklerine baktiğimda içi boş görünüyor.hiç bir işlem yapamıyorum. Biçimlendirme yapabılsem duzelıcek sanırım ama durduk yere bu hale geldı. Türlü türlü programlar denedim yontemler denedim ama çözüm bulamadım.Ne tur bır çözüm önerirsiniz?

blackwhite
06-02-2014, 17:27   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Harici diskin arızalı olma ihtimali çok yüksek...garantisi var ise garantiye gönder, yok ise şunu yapabilirsin:

1- harici diskini açıp sadece içerisindeki hdd yi bir bilgisayara bağlayıp öyle içini açmayı deneyebilirsin. Belki harici diskin kartı arıza yapmıştır. Başka PC ye bağladığında da aynı şekilde uyarı feriyor ise Dos ortamında F-disk yapmayı deneyebilirsin. oldu oldu olmadı yapacak pek birşey kalmıyor. Yeni disk alman gerekecek.

www.bursateknikpc.com

Islander54
06-02-2014, 17:38   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Eyvallah hocam sanırım arızası buyuk.hiç bir çözüm bulamadım açıkcası.DISKPART sistemiyle çözmeye çalışıyorum ancak Format komutunu verdıkten sonra yüzde ilerlemiyor bile ama haricinin lambası sürekli yanıp sönüyor işlem yapıyor ama ilerleme yok.Sanırım çöpe atıcam öyle gorunuyor.

illusionniste
12-02-2014, 11:02   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

chkdsk yap. sonrasında düzelmez ise sorunun büyük demektir.

Ben de elimde mevcut Samsung m3 1 tb harici hdd ile benzer bir sorun yaşıyorum. Veri transferi düşme-çarpma vs. olmamasına rağmen birden yavaşladı. Laptopa takınca 1 saat sonra diski görüyor, 1 saat sonra içini açabiliyorum. Veri taşımak işkence. 24 saatte 5-6 gb veri anca taşıyabiliyorum. 1 aydır anca yaklaşık 170 gb veri taşıyabildim. Formatlayamam dosyaları almam lazım. Garantisi bitti. Parasıyla yaptırayım diyorum, servise götürsem yapacaz diye uğraşırken verilerimi silerler diye korkuyorum. Kutudamı sorun var acaba diye düşünüyorum ama kutuyu kırsam pc-laptopa direkt bağlantı yapılmayacak şekilde entegre ise usb arabirimi o da işe yaramayacak diye tırsıyorum. İnşallah tam olarak bozulmaz da 4-5 ayda da olsa dosyaları taşırım diye umutla devam ediyorum.