Samsung: S4'ün çekirdek sayısını önemsemeyin

CHIP Online
26-04-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Galaxy S4'ün 4 ve 8 çekirdekli iki farklı modeli var. Peki aralarındaki fark ne kadar önemli?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... msemeyin_40000.html

Resimlerle: Samsung Galaxy S4: İLK BAKIŞ!

Daha önce ortaya çıkan bir rapor ve son olarak Türkiye'deki mobil operatörlerin açıklamalarından biliyoruz ki Galaxy S4'ün 4+4 çekirdekli sürümü ülkemizde satışa sunulacak. Ancak Samsung'un amiral gemisinin 4 çekirdekli sürümünün satışa sunulacağı ülke sayısı pek de az değil. Bunun arkasındaki nedenle ilgili resmi bir açıklama, Samsung'dan geldi.

8 çekirdekli Galaxy S4'ün hız testlerinde 4 çekirdekli sürümü yıkıp geçtiği biliniyor. Ancak Samsung mobil bölümü başkanı J. K. Shin, çoğu kullanıcının herhangi bir fark hissetmeyeceğini söylüyor.

Shin, Galaxy S4'lerin farklı işlemcilerle üretilmesinin nedenini ise büyük oranda tedarik sorunlarından kaynaklanıyor. Shin, birden fazla kaynak kullandıklarını ve bununla ilgili bir sorun yaşadıklarını söylüyor.

Daha önce ABD ve İngiltere'de sekiz çekirdekli Exynos 5'in kullanılmamasının nedeninin, bu çipsetin LTE (4G) ağlarını desteklememesi olduğu iddia edilmişti. Ancak Exynos 5'in LTE'yi desteklediği daha önce @SamsungExynos Twitter hesabında açıklanmıştı. Dolayısıyla Shin'in de sözlerine bakacak olursak sorun, sadece tedarikle ilgili.

Tüm Konu: Samsung: S4'ün çekirdek sayısını önemsemeyin

Resimlerle: Samsung Galaxy S4: İLK BAKIŞ!

Kaynak: www.chip.com.tr