Samsung, tedarikçisiyle işine devam edecek

CHIP Online
07-08-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, çocuk işçi çalıştırırken yakalanan tedarikçisiyle çalışmaya devam edecek mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... m-edecek_48799.html

Resimlerle: Amiral gemileri, Çin malı kopyalara karşı!

Samsung, birlikte çalıştığı tedarikçi Çinli firmanın çocuk işçi çalıştırması sebebiyle, ilişkilerini askıya almıştı. Yerli otoritelerin bildirdiğine göre, firma reşit olmayan işçileri farkında olmadan çalıştırdı. Samsung, bu bilginin üzerine Çinli firmayla ilişkilerini sürdürmeye karar verdi.


Koreli teknoloji devi, bir gözlemcinin çocuk işçi çalıştırıldığına dair söylemlerine dayanarak, Dongguan Shinyang Electronics ile çalışmasını askıya almıştı. Daha sonra ise Samsung kendi yaptığı araştırmayla bunu kanıtlarıyla doğruladı.


Salı gününde ise Samsung, tedarikçi ile işine devam edeceğini belirtti. Çinli otoritelerin söylediğine göre, tedarikçi firma reşit olmayan çalışanları direk olarak işe almadı ve bir taşeron aracılığıyla işe girdiler.


Yine de Samsung, firmanın kendi taşeronlarını kontrol edememesi yüzünden suçluyor. Bu yüzden bu firmayla olan işini geçen seneye oranla %30 azaltacağını belirtti.


Koreli firma bir süredir Çinli tedarikçilerindeki işçi koşullarını geliştirmeye çalışıyordu. Çalışanların ID tarayıcılarıyla yaşlarını kontrol eden önlemler almaya başlamıştı. Bulunan beş reşit olmayan işçi, işlerini bırakmaya zorlandı.


Çin'de, reşit olmayanların çalışması yasa dışı olsa da, Çinli firmalarda çocuk çalışanlara rastlamak zor değil. Birçok genç çalışan, okullarının yaz veya kış tatil zamanlarında "staj" adı altında okulları tarafından böyle firmalara gönderiliyorlar.

Tüm Konu: Samsung, tedarikçisiyle işine devam edecek

Resimlerle: Amiral gemileri, Çin malı kopyalara karşı!

Kaynak: www.chip.com.tr