Samsung'un akıllı saati bunu da yapabilir!

CHIP Online
20-08-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

2 hafta sonra tanıtılması beklenen bu Android'li Samsung, bu işleviyle hepimizi şaşırtabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... apabilir_42135.html

Smasung'un 4 Eylül'de duyurması beklenilen yeni akıllı kol saati Samsung Galaxy Gear'ın kendi başına telefon olarak kullanılabilmesi de mümkün olacak.


Medyaya tanıtıldıktan bir ay sonra piyasaya sürülmesi beklenen cihaz hakkındaki bilgiler kesin değil ancak akıllı saatin daha önce Bluetooth yardımıyla cep telefonuna bağlanacağı ve bu şekilde arama yapabileceği düşünülürken, internetteki söylentiler, Samsung'un saati aynı zamanda bağımsız bir telefon olarak tasarladığı yönünde yoğunlaşıyor. LG de geçtiğimiz yıl 


Bu beklentiler doğru çıkarsa, akıllı saat aynı zamanda akıllı telefon olarak da kullanılabilecek ve kendi başına telefon araması yapabilecek, gelen çağrıları alacak, email, sms gönderimi yapabilecek, web üzerinde dolaşabilecek. 


Cihazın, Samsung'un geçen yıl duyurduğu esnek ekran teknolojisine sahip olup olmayacağı da merak konusu. Ancak, Samsung'un esnek ekran teknolojisi konusunda henüz çözümlenmemiş sorunları olduğu biliniyordu. Bu nedenle cihazın esnek ekrana sahip olması büyük sürpriz olabilir. Fakat, Samsung'un internete sızan çizimleri arasında, ekranın kayış bölgesine kadar uzatılmış, esnek olduğu için bükülebilen, uzun bir forma sahip olduğu görülebilir. Elbette bu çizimin nihai tasarım olup olmadığını bilmiyoruz.


Akıllı saatin Android işletim sistemiyle geleceği ve diğer Samsung cihazlarıyla tam uyum içinde olacağı, cihazların birbirine kolayca bağlanacağı ve iletişim kuracağı düşünülüyor. "Gear" isminin de aslında sadece kol saatleri için değil, Samsung'un giyilebilir akıllı cihazları için bir şemsiye isim olması bekleniyor. Bu şemsiye içinde, giyilebilir kol bantları, bilezikler ve benzer tasarımların olacağı da konuşuluyor.

Tüm Konu: Samsung'un akıllı saati bunu da yapabilir!

Kaynak: www.chip.com.tr