Samsung'un prototip OLED laptop'u büyülüyor

CHIP Online
17-05-2008, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

OLED ekrana sahip laptop'larla ne zaman tanışacağız? Samsung bu sorunun cevabını veriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sams ... buyuluyor_6920.html

Samsung'un monitör bölümü SDI, AMOLED ekrana sahip 12,1 inçlik ultra-ince bir laptop tanıttı.

LED veya tüp kullanan geleneksel notebook ekranlarından farklı olarak AMOLED-ekran (Aktiv matrix organic light emitting diod) bunlara ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Bu yüzden ekran neredeyse sadece panelden oluşuyor, çok parlak bir ışık veriyor ve çok az elektrik tüketiyor. Buna ek olarak AMOLED ekranlar 1:1.000.000 gibi son derece yüksek bir kontrast oranı sunuyor.

Tanıtılan laptop her ne kadar bir prototip olsa da dışarıya sızdırılmış bir yol haritasına göre Samsung, önümüzdeki sene AMOLED ekranlara sahip laptop'ları sunmaya başlayacak.

CHIP Online Yorumu:
OLED teknolojisinin halen ciddi soru işaretleri ile boğuştuğu da biliniyor. En büyük sorun hiç kuşkusuz maliyet. Sony'nin 11 inç OLED TV'lerinin bugünkü fiyatı tam 2.500 Dolar. Daha büyük bir OLED ekrana sahip bir laptop'un fiyatının uygun seviyede kalması da yakın gelecek için biraz zor.

OLED teknolojisinin aşması gereken diğer bir sorun ise kullanım ömrü hakkındaki şüpheler. OLED, henüz son kullanıcıyı memnun edecek seviyede değil, olgunluk dönemine ne zaman gireceğini kestirmekse hiç kolay değil.


Bilgi için:
Samsung - 0212 278 72 80


Tüm konu: Samsung'un prototip OLED laptop'u büyülüyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: OLED teknolojisinin 2009'da olgunluğa ulaşacağına inanıyor musunuz?