Samsung ve Apple barışacak mı?

CHIP Online
20-05-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung ve Apple'ın bitmek bilmeyen kavgasında çok önemli bir gelişme yaşanıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... sacak-mi_47237.html

Resimlerle: Apple'ın ilk on çalışanı!

Birbirlerin hem müşterisi hem de rakibi olan iki telefon üreticisi Apple ve Samsung, nihayet aralarındaki bitmek bilmez patent davalarına bir son vermek için oturup konuşmaya karar verdiler.


Şirketlerden sızan bilgiye göre, henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, iki firma da patent davalarının yükünden ve mahkeme salonlarından medyaya yansıyan olumsuz imajlarından çok rahatsız durumdalar. Son davada yargıç, her iki firmanın avukatlarına ve iddialarına çok ağır eleştiriler getirmiş hatta bir noktada iyice sinirlenen yargıç, on dakika boyunca şirket yetkililerini azarlamıştı.


Apple kısa süre önce de Google ile arasındaki patent davalarını uzlaşıyla sonlandırmak için Google'ın kapısını çalmıştı. Şimdi ise sırada Güney Koreli rakibinin olduğu anlaşılıyor.


Apple son olarak sonuçlanan bir davada Samsung'tan 120 milyon dolarlık bir tazminat kazanmıştı. Ancak başka bir davada da Apple kusurlu bulunarak Samsung'a 158 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti.


Apple ve Samsung arasında daha önce de barış denemeleri olmuş ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu son denemeden gelen ilk haberler de çok olumlu değil. Yine de bu kez davaların çok ağırlaşması ve iki firmanın da davaların seyrinden rahatsız olması, sürecin barışmayla sonuçlanmasını sağlayabilir. Bekleyip göreceğiz.

Tüm Konu: Samsung ve Apple barışacak mı?

Resimlerle: Apple'ın ilk on çalışanı!

Kaynak: www.chip.com.tr