Samsung ve Apple için sert rekabet zamanı!

CHIP Online
16-02-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Akıllı telefon devleri Samsung ve Apple, bugüne dek pek görmedikleri bir tehditle karşı karşıya!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... t-zamani_45224.html

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

Eğer akıllı telefonların popülerliği hakkında herhangi bir şüpheniz varsa bile, 2013 yılındaki satışlara göz atmanız yeterli olacaktır. 2013 yılında akıllı telefon satışları, tarihte ilk defa bir milyarı aştı ki bu sayı dünya nüfusunun yaklaşık olarak yedide birine denk geliyor.


IDC'den alınan verilere göre, 2013 yılında telefon satışları, bir önceki yılın 725 milyonluk satışının üzerinden yüzde 38.4 oranında artış gösterdi. 


Akıllı telefon marketine firma bazında bakıldığında ise, Samsung'un 2013 yılında da yüzde 31.3'lük market payı ile liderliğini sürdüğünü görüyoruz. En yakın takipçi Apple ise yüzde 15.3 oranına sahip. Bu iki devin ardından ise yüzde 4.9 ile Huawei, yüzde 4.8 ile LG ve yüzde 4.5 ile Lenovo geliyor.


IDC'nin Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker programının yöneticisi Ryan Reith'in söylediğine göre, akıllı telefon pazarının büyümesini tetikleyen iki etkenin ekran boyutu ve ucuzluk olduğunu söylüyor. "Bu ikili arasında asıl fark yaratan etken düşük maliyet. Ucuz ürünler normalde manşetlere ulaşmazlar ancak IDC verileri, marketin bu alanının marketi ilerleten bölüm olduğunu söylüyor. Çin ve Hindistan gibi marketler, satışların çoğunun 150 doların altında değere sahip akıllı telefonlardan oluşarak, milyonlara bilgisayar tecrübesinin ulaştığı bir hale dönüşüyor."


IDC'nin yayınladığı veriler, bir başka araştırma firmalı olan Strategy Analytics tarafından da destekleniyor. Strategy Analytics'in verilerine göre 2013'teki küresel akıllı telefon satışı 990 milyon adete ulaşmış durumda ve 2012'ye göre yüzde 41'lik bir artış söz konusu. 


Firmaların market payları ise IDC'nin verilerine olabildiğince yakın seviyelerde. Strategy Analytics'in verilerine göre Samsung yüzde 32.3, Apple yüzde 15.5, Huawei yüzde 5.1, LG yüzde 4.8 ve Lenovo yüzde 4.6'lık market paylarına sahip.


Strategy Analytics'ten kıdemli analist Linda Sui'nin söylediğine göre, Samsung ve Apple, market üzerindeki kontrollerini halen ellerinde tutabilmelerine rağmen, ikinci seviye olarak sayılan akıllı telefon markalarından gelen ciddi bir tehdit bulunmakta. Sui'nin söylediğine göre Huawei, LG ve Lenovo, akıllı telefon satışlarını küresel endüstri ortalamasının iki katı bir hız ile arttırarak toplamda yüzde 14 gibi bir paya sahip olmayı başardılar. Yapılan açıklamalar, 2014 yılında Samsung ve Apple'ın bu üç firmaya karşı tutunmak için büyük çaba sarf etmeleri gerekeceği yönünde.

Tüm Konu: Samsung ve Apple için sert rekabet zamanı!

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr