Samsung ve Apple, üçüncü çeyrekte de lider

CHIP Online
30-10-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung ve Apple arasındaki "en çok kim satıyor?" savaşında son durum... İçeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... de-lider_36680.html

Resimlerle: TEST: Samsung Galaxy Note 10.1

IDC'nin açıkladığı üçüncü çeyrek rakamları, Samsung ve Apple'ın akıllı cep telefonu pazarında söz sahibi olmaya devam ettiğini gösterdi.


Rapora göre Samsung, Eylül ayında biten üçüncü çeyrekte akıllı ceplerde dünya çapında yüzde 31.3 pazar payına sahipken, Apple'ın pazar payı yüzde 15 ile onun yarısından az. Rapora göre Samsung, dünya çapında tüm cep telefonlarında da yüzde 23.7 ile lider konumda. Koreli üretici, üçüncü çeyrekte 56.3 milyon akıllı cep sevkederken, Apple 26.9 milyon cep sevketmiş.


IDC, Apple'ın akıllı cep satışlarının durgun göründüğünü, ancak bu dönemin iPhone 5'in satışlarının sadece bir haftasını temsil ettiğini söylüyor. iPhone 5, satışa çıktığının ilk haftasonunda 5 milyon satışa ulaşmıştı.


Samsung'un üçüncü çeyrek satışlarının şirket için yeni bir rekor olduğunu söyleyen IDC, bunun şirketin geniş Android cihaz yelpazesinin ve amiral gemisi Galaxy S3 cebinin bir ürünü olduğunu söylüyor.


Akıllı cep pazarı, geçen seneki aynı döneme göre yüzde 45.3 büyümüş buluyor (sevkiyatlar 123.7 milyondan 179.7 milyona yükselmiş). Raporda dikkat çeken diğer bir nokta ise Nokia'nın ilk 5'deki yerini kaybetmiş, RIM'in ilk 5'e girmiş olması.

Tüm Konu: Samsung ve Apple, üçüncü çeyrekte de lider

Resimlerle: TEST: Samsung Galaxy Note 10.1

Kaynak: www.chip.com.tr