Samsung yine lider, ZTE ve Huawei yükselişte

CHIP Online
28-01-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En çok cebi Samsung satıyor; ikinci ise Apple. Ama asıl şaşırtıcı olan, üçüncü sıradaki isim!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... kseliste_38337.html

Resimlerle: Hangi cep, ne kadar konuşturuyor?

Araştırma şirketi IDC'nin açıkladığı rakamlar akıllı ceplerin satışlarının neredeyse düşük fiyatlı, standart ceplerle eşit seviyeye ulaştığını ortaya çıkardı.


Son çeyrekteki (2012 4. çeyrek) akıllı cep satışlarının bu denli yüksek olmasının nedenleri arasında "tatile yönelik yüksek cep satışları" sayılıyor. Dördüncü çeyrekteki 219.4 milyonluk akıllı cep sevkiyatı, IDC'nin tahminlerinin sadece bir miktar altında ve tüm telefon sevkiyatının yüzde 45.5'ini oluşturuyor. Listede Huawei'nin LG'yi ilk 5'ten aşağıya itmiş olması da dikkat çekiyor.


IDC baş analisti Kevin Restivo, Huawei'nin yükselişini düşük maliyetli cihazlardaki avantajına ve tabi ki şirketin Çin'de bulunmasına bağlıyor. Son çeyrekte IDC'nin ilk 5 akıllı cep üreticisi listesine girmeyi başaran ZTE, yüzde 4.3'lük bir pazar payını yakalamış görünüyor.


Samsung, dördüncü çeyrekte de yüzde 29 ile akıllı ceplerdeki liderliğini sürdürürken, Apple yüzde 21.8 ile ikinci sırada yer alıyor. Samsung, 2011'in dördüncü çeyreğinden bu yana sevkiyatlarını yüzde 76 artırırken üçüncü sıradaki sürpriz isim Huawei, yıldan yıla yüzde 89.5 artış kaydetmeyi başarmış. Dördüncü sıradaki Sony ise sevkiyatlarında yıldan yıla yüzde 55.6 artış sağlamış.


2012'nin toplam verilerinde ise Huawei gibi yeni isimler pek görünmüyor. Ayrıntılı 2012 toplam verilerini, haberimizin ikinci sayfasındadi tabloda ayrıntılarıyla görebilirsiniz (milyon birim, kaynak: IDC).


Tüm Konu: Samsung yine lider, ZTE ve Huawei yükselişte

Resimlerle: Hangi cep, ne kadar konuşturuyor?

Kaynak: www.chip.com.tr