Samsung Z ölü mü doğdu?

CHIP Online
13-08-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung'un uzun zamandır beklenen Tizen'li üst seviye cebi Z'nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/samsung-z-olu-mu-dogdu_48896.html

Resimlerle: İşte en pahalı cep!

Samsung, ilk Tizen'li telefonunu piyasaya henüz sürebilmiş değil. Firmanın akıllı saatleri Tizen'le tıkır tıkır çalışsalar da, Tizen işletim sistemine sahip ilk telefon Samsung Z'nin çıkışı ertelenmiş durumda.


TizenExperts'in kaynaklarına göre ise Samsung, üst seviye Samsung Z hakkındaki tüm planlarını iptal ederek Tizen'le çalışan alt seviye telefonlar üretmek, böylece Çin'de Xiaomi gibi firmalara istiyor. Xiaomi, geçtiğimiz günlerde kendi ülkesi Çin'de Samsung'u geçerek akıllı cep satışlarında ilk sıraya yerleşmişti.


Samsung'un ağır yazılımı ve Android, firmanın uygun fiyatlı telefonlarında çok iyi bir performans sunmayabiliyor. Bu yüzden firmanın alt seviyede Android yerine 256MB RAM'li cihazlarda bile çalışabilen Tizen'i tercih etmek istemesi anlaşılır görünüyor. Uygun fiyatlı telefon satın alanların uygulamalara para harcamak istemeyecek olması, muhtemelen geliştiricilerin canını sıkacaktır ancak yine de Samsung, bu şekilde rekabetin sıcak olduğu akıllı telefon piyasasında Tizen'i güçlendirme şansı bulabilir.

Tüm Konu: Samsung Z ölü mü doğdu?

Resimlerle: İşte en pahalı cep!

Kaynak: www.chip.com.tr