Sanal kimlik hırsızlığı hakkında her şey!

CHIP Online
29-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gelecekte parmak izi ve göz irisi gibi biyometrik verilerimiz de çalınacak! Ve sonra...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sa ... -her-sey_39593.html

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!

"Kimlik hırsızlığı" dendiğinde günümüzde akla çoğunlukla veri hırsızlığı geliyor, fakat gelecekte bu daha da ileri gidecek. Parmak izleri, ses ve göz irisi gibi biyometrik veriler siber suçlular için başlıca hedefler olacak."


Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özel hayatın kontrol altında tutulması da git gide zorlaşıyor. Bunun en güncel örneklerinden biri İngiliz Prensesi Kate Middleton'ın eşiyle birlikteyken çekilen samimi pozları. Bu pozların insansız hava aracıyla mı yoksa bir teleobjektif ile mi (belki de ikisinin bir kombinasyonu) çekildiği bilinmese de, bu fotoğrafların ortalığı karıştırdığı ve sahibine büyük miktarda para kazandırdığı bir gerçek. Gelecek yıllarda etkiler, belki de, sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. Çünkü günümüzde magazinciler "sadece" video ve fotoğraf çekimleriyle yetiniyorlar, fakat yakın gelecekte bunlara parmak izi, göz irisinin yüksek kaliteli fotoğrafı, kalp sesi ve hatta daha pek çok farklı şey de eklenebilir. Teknoloji geliştikçe biyometrik hırsızlığın da artacağı kaçınılmaz bir gerçek, üstelik sadece ünlüler için değil!


"Hatalı" politikacılar felakete yol açıyor


Biyometrik özellikler başka yönlerde de kullanılabilir ve hatta bunun ilk örneklerinden biri de sesle ilgili. Bir başkasına istediğiniz her şeyi söyletebilirsiniz, hatta doğum günü şarkısı bile! Üstelik bu kişi eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Geroge W. Bush bile olabilir!


"Bush-o-Matic": Eski A.B.D Başkanının ufak bir avatarının olduğu bu sitede eski başkana ister kendi yazdıklarınızı, isterseniz de sitede hazır bulunan yazıları, şarkıları söyletebilirsiniz. Henüz Beta aşamasında olan bu site, gelecekte ses tanımlamanın bile güvenli olmayacağına en basit örneklerden biri.


Bunun dışında, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Fransa'daki Romen mahallelerinin kaldırılması sırasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisine destek verdiğini ve yakın zamanda Almanya'daki Romen mahallelerinin kaldırılması için çalışmalar başlatacağını iddia etmesi üzerine tüm dünyadaki borsalar altüst olmuştu. Oysa bu "yanlış anlaşılma" kısa bir süre sonra Merkel'in sözcüsü tarafından yapılan bir açıklama ile düzeltilmiş ve iki liderin arasında böyle bir konuşma geçmediğinin altı çizilmişti. Sahte başbakanın yarattığı bu etki bile kimlik hırsızlığının yol açtığı ve ileride açacağı sorunlara ufak bir örnek.


Tüm Konu: Sanal kimlik hırsızlığı hakkında her şey!

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!

Kaynak: www.chip.com.tr