Sanal PC hakkındaki sorularım...

Morgengabe
04-11-2006, 13:26   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Selamlar,
chip'in bu ayki sayısındaki sanal pc yazısı yardımıyla bilgisayarıma sanal pc (windows xp pro) kurdum. bu konu hakkındaki sorularımı bu başlık altında soracağım.

öncelikle "undo disks" özelliğini merak ediyorum. sanal pc'yi kurdum ama şu an bu seçeneği işaretlemedim. bu seçeneği işaretlersem, sanal pc'yi yeniden başlattığımda, bunu işaretlediğim zamana mı geri döner? yoksa ilk kurulduğu haline mi geri döner? eğer işaretlediğim zamana geri dönüyorsa, bu işareti kaldırıp yeni bir program kurup tekrar işaretlediğim de de yeni programın kurulduğu zamana mı geri dönüyor?

Kafama takılan soru oldukça buraya yazacağım. şu anda müthiş bir şey olarak göründü gözüme. bir anda 2. bilgisayarım oldu çünkü.

İlginize şimdiden teşekkür eder, Saygılarımı sunarım.

Morgengabe
04-11-2006, 21:22   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

İkinci sorum şöyle:
klavyede alt gr ile birlikte ekrana yazdırdığım karakterleri (örneğin @) sanal pc'de bir türlü yazdıramadım. yani klavyedeki tuşlarda alt gr ile yazdırabildiğim tuşlar sanal pc'de çalışmıyor. alt gr yerine ctrl, shift ve alt tuşlarını da denedim ama olmuyor. ben bu karakterleri sanal pc'de yazdırabilir miyim?

alialpaslan
20-11-2006, 12:57   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

merhabalar,
sanal pc'ye windows xp pro kurdum dediniz ya, ben tam orda kaldım. yukarıda bahsettiğiniz seçeneği de işaretlemiştim acaba ondan mı olmadı bilmiyorum, şimdi işareti kaldırıp deneyeceğim. ancak benim sanal pc ile yapmak istediğim başka bir şey vardı, işletim sistemini kuramayınca kaldı. elimde bir win64 cd'si var. bu CD'den win64 işletim sistemini kurmak istedim kurmadı. onu kurmadın bari windows xp pro 32 bit kur dedim, onu da kurmadı. sizden ricam, işletim sistemini nasıl kurdunuz, adım adım anlatır mısınız? sn chip yazarlarına sorum da windows 32 bitte çalışırken windows64 biti sanal bilgisayarıma kurabilir miyim?

Morgengabe
20-11-2006, 21:14   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

elinizde chip dergisinin kasım 2006 sayısı var mı bilmiyorum. çünkü ben tamamen dergide yazanları takip ederek yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. virtual pc'yi kurup derhgide yazan işlemleri yaptıktan sonra sadece sanal pc'yi ikonuna tıklayıp çalıştırdıktan sonra cd menüsünden use physical drive'ı seçtim ve windows cd'sini taktım. sonra kurulum bildiğiniz kurulum şeklinde devam etti. bir pencere içinde sanal bilgisayarın restart edilme işlemi çok güzel oluyor. hatta alışana kadar kendinizi kasıp kapanıp açılırken hiçbirşeye dokunmuyorsunuz :))

eğer dergi elinizde yoksa bana ulaşın, yardımcı olayım:

savask[at]live.com

bu arada klavyedeki alt gr'nin yerini sanal pc'de ctrl+alt tuş takımı tutuyor. ayrıca undo disks seçeneğini de kendim deneyerek çözdüm.
chip yazarlarından pek medet ummayın bence. gördüğünüz gibi ciddiye almıyorlar.

virtual pc'nin 2007 betası çıkmış diye okumuştum bir yerlerde. bence onu indirip deneyebilirsiniz.

bir de oluşturduğunuz sanal pc'yi tamamen kaldırıp mı tekrar kurdunuz. yoksa ilk windows kurulumunda başarısız olduğunuzda aynı sanal pc'ye mi yaptınız ikinci denemenizi? bence bununda etkisi olabilir. sanal pc'yi tamamen kaldırıp tekrar kurarak deneyebilirsiniz.

Son Düzenleme: Morgengabe ~ 20 Kasım 2006 21:21
Morgengabe
20-11-2006, 21:19   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

unutmadan,
sanal pc'de bende windowsun cd yazma desteğinin neden olmadığını ve eklenip eklenemeyeceğini, ayrıca usb diskleri sanal pc'ye tanıtıp tanıtamayacağımı öğrenmek istiyorum şu sıralar...