Sandboxie Programını Kullanan Var Mı ?

Mike_23
08-01-2009, 17:14   |  #1  
Mike_23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
117 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Bu Sandboxie isimli programı bugün keşfettim daha. Açıklama bölümüne bakılırsa süper bir programa benziyor ama hiçbir yerde doğru düzgün incelemesini göremedim. Kullanan arkadaşlar varsa biraz anlatabilir mi? Memnun kaldınız mı?

qazx
08-01-2009, 18:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Evet arkadaşım ben de yeni gördüm programı.Özelliklerini okuyunca baya hoşuma gitti.Biraz araştırıp aşağıdaki açıklamayı buldum.Bence formattan sonra ilk yüklenmesi gereken program.Denemek lazım diyorum..


Sandboxie, Windows sisteminize kurduğunuz ya da denediğiniz programların iz bırakmadan silinmesi için üretilmiş bir yazılımdır. Program belirlediğiniz bir klasörü sanal registry ve sanal disk olarak kullanır. Bundan böyle sisteminize kurduğunuz ya da denediğiniz programlar sistemce okunur ama yazılamaz. Yazdığını sansa bile bunu sanal diske yazar. Bu sanal diskin kontrolü sizin elinizde olacağından istediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Böylece hem zarar veremez hem de kontrol sizin elinizde olur.

Kurmak istediğiniz programları SandBoxie ile yarattığınız sanal diske kurmanız, bilgisayarınızın yavaşlamasını önlemek için kullanabileceğiniz oldukça etkili bir yöntemdir. Sanal diske kurduğunuz programları kaldırdığınız zaman sisteminizde iz bırakmadan kaldırılacaklardır. Bu sayede sisteminizde herhangi bir yavaşlama olmayacak ve bilgisayarınızı ilk günkü performansında kullanabileceksiniz.

Sürekli program deneyen kullanıcıların kullanması gereken bir program olan SandBoxie ile bilgisayarınızı sürekli optimize etmeye ihtiyaç duymayacaksınız.

Denemek isteyenler buradan indirebilir:

Mike_23
08-01-2009, 18:20   |  #3  
Mike_23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
117 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Sağol qazx ama bunları bende okudum. Sonuçta her program kendini över o yüzden bu tür yazılar beni pek etkilemiyor. Önemli olan doğruluğu. Artık ikimizden biri doğruluğunu onaylayacak :) Denersen programı mutlaka banada haber ver.

Son Düzenleme: Mike_23 ~ 08 Ocak 2009 18:22
Mike_23
08-01-2009, 21:25   |  #4  
Mike_23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
117 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Biraz önce denemek nasip oldu. "X" bir programı yükledim sandboxie üstünden ve herşey gayet normal çalıştı. Denildiği gibi kendi yarattığı sanal diskin içine yüklüyor programı. Yani Program Files'ın içinde falan gözükmüyor. Buraya kadar herşey normal, tam istediğim gibi. Sonra gittim sandboxie'nin içinden yüklediğim "X" programı sildim. Ancak kafama takılan bişey oldu. Deneme amaçlı kayıt defterine girdim ve yüklediğim programı arattım. Sonuç; 2-3 tane buldu :( Yalnız bulduğu anahtarların uzantısı gene sandboxie içinde. Acaba sandboxie'yi tamamen kaldırınca mı o "X" programın kalıntıları gidicek? Yoksa kaldırma işlemini tam yapamıyor mu? Genel olarak memnun kaldım ancak bir de şu 2-3 tane kalıntı da olmasaydı...!