Sanırım tüm her şeyi denedim.

Temari
14-07-2013, 05:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

Bilmeden bir program indirdim.Sanırım trojan gibi bir şey,ben pek bilgisayardan anlamıyorum.İnternetten baktığım kadarıyla bir şeyler yaptım.AVG virüs programıyla tarattım bir şey çıkmadı,Combofix Advanced System Care ve İObit Uninstaller ile yüklenen programı kaldırdım.Ccleanerla temizledim fakat hala takılmalar vardı.
Önce lollipop.exe vardı ancak Combofix kaldırmış.Sonra root var diye düşündüm Avast Antirootkit denedim,pek bir şey çıkmadı.Hala içim rahat değil,ne yapmalıyım ?

badwizard
14-07-2013, 08:15   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

sisteminde bir sıkıntı olduğunun en önemli belirtisi başlangıçta çalışan olağan dışı programlardır, bunların bazıları sistem servislerine bazılarıda sistem başlangıcına yerleşerek makinanın her başlangıcında kendilerini başlatmak isterler. combofix windows servisleri dışında bütün servisleri silerek muhtemelen ordan kurtulmanı sağlamıştır eğer yinede mutlu değilsen ccleaner gibi basit bir temizlik aracıyla sistem başlangıcındaki entryleri görebilir istemediklerini silebilir dosya yollarını görebilrsin, ve tabiki istediğin herhangi bir antivirus programınında kurulu olması iyi olur, mse avast avira gibi free programlar bile realtime scan özellikleri açık olduğu sürece seni çoğu sıkıntıdan korur.

black_flood
14-07-2013, 10:57   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

keşke direk ilk önce kaspersky püre yada internet security deneseydin. neyse kaspersky kurtarma cd' sini edin internetten güncel sonrada sistemi o cd ile başlatıp tarat ondan sonra msconfig detaylı resim başlangıç ve servisler ayrı olarak görev yöneticisi tam detay resim koy bakalım durum nedir.

Panda dediğimi bilenler bu ne iş diyecek ama maalesef Panda failure  çeker oldu tamamen piyasaya bedelini en ağır şekilde ödeyecektir.

Temari
14-07-2013, 20:37   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

AVG virüs programını kaldırdım ve yerine Kaspersky yükledim.4 tane truva atı bulmuştu,sil demiştim hata vermişti.Bugün tekrar Kaspersky'la tarattım bir şey yok gözüküyordu,bir arkadaşım güvenli modda tarat dedi yaptım yine bir şey yok.Gitmiş mi oluyor?

murat5038
15-07-2013, 00:08   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
Alıntı: Temari  
AVG virüs programını kaldırdım ve yerine Kaspersky yükledim.4 tane truva atı bulmuştu,sil demiştim hata vermişti.Bugün tekrar Kaspersky'la tarattım bir şey yok gözüküyordu,bir arkadaşım güvenli modda tarat dedi yaptım yine bir şey yok.Gitmiş mi oluyor?
 

İlk başda blackin dediğini yapsaydın çoğunlukla kurtulacaktın ancak kullanmasını söylediğine bakarak zaten ondada yapamazdın.

Kaspersky Hata vermez kaç senedir inceleme ve kullanım dahilinde Hata verdiğini görmedim bazı zamanlarda sadece bugda kalıyordu buda sistemsel bir hata idi. Uyarıları hata olarak yorumluyorsunuz muhtemelen bu yüzden doğru seçeneği seçmemişsinizdir bundan dolayı silmiş yada yarıda kalmış olabilir silme işlemi.

AVG ile ilk başda taratıp silmeye kalkmak zaten hata idi. Kalıntı bırakmış olabilir bulup sildiklerinde bu yüzden etkisini kaybetmemiştir zararlı içerik. Eğer içiniz rahat etmiyorsa tekrardan yedek alıp format atın ve sağlam antivirüssüz bilgisayar kullanmayın. Şuanlık temiz önyükleme işlemini yapabilir ve sfc scan ve disk birleştirme yaparsanız kısmi hızlanma yakalayabilirsiniz.