Şarjsız Teknoloji Neye Yarar ?

Erpa İletişim
16-06-2014, 13:50   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Teknolojiyi hep yanımızda taşımak istiyoruz. Cep telefonu ve notebook bilgisayar gibi cihazlar teknoloji, sosyal ağlar ve iş iletişimimizi sağlayan ve yanımızdan ayırmadığımız yol arkadaşlarımız olmuş durumda. Hal böyle olunca da çok fazla kullandığımız cep telefonu, notebook, ultrabook veya tablet bilgisayarlar çok çabuk biten şarj sorunu ile karşımıza çıkmaya başlar oldular.

Özellikle akıllı cep telefonlarının, tablet ve notebook bilgisayarların şarj ömürlerini çok iyi biliyoruz. İnternet bağlantısını açtığımızda ve internette sörf yapmaya başladığımızda birkaç saat içinde cihazın şarjı bitiyor. Bu durum hemen cihazımızı şarj etme, şarj cihazı bulma veya priz bulma derdi olarak karşımıza çıkıyor.

Örneğin sabah evden dolu şarj ile çıktığımızı düşünelim. Gün içerisinde müzik dinledik, video izledik, fotoğraf çektik, birkaç telefon görüşmesi yaptık yani kısacası aktif olarak taşınabilir cihazımızı kullandık. Günün daha yarısı olduğunda şarjımızın şarjının bittiğini göreceğiz. Dışarıda olduğumuzdan cihazımızı nerede ve nasıl şarj edeceğimiz derdi başlayacak ve ciddi anlamda bize sıkıntı oluşturacak.

Ancak yanımızda bir power bank cihaz varsa bu derdi yaşamamız tarih olabilir. Çünkü powerbank cihazlar taşınabilir tüm cihazları şarj eder. Yani powerbank dediğimiz şey taşınabilir harici bataryadır. Evden çıkmadan önce power bank cihazı doldurup yanımıza alırsak daha sonra cep telefonu veya notebook bilgisayar gibi cihazlarımızın şarjı herhangi bir yerde bittiğinde şarjı biten cihazı powerbank cihaza takıp şarj edebiliriz. Böylece şarj cihazı, priz, vb. bir şey aramanıza gerek kalmaz.

Konu ile ilgili olarak Romoss powerbank sosyal medya müdürü Serkan Hacıömeroğlu , insanların şarjlarının bitip iletişimlerinin kesilmesinin günümüzde pek kabul görmediğini , şarjı bittiği için ulaşılamayan bir kişinin, kendisine ulaşamayanlarca tepki alacağını ve bunun dışında kişinin iş ve  güncel hayat takibinin şarjı olmadığı süre boyunca kopmuş olacağını belirtiyor.

Özellikle günümüzde teknolojinin önemi muhakkak çok artmış durumda. Ancak teknolojiyi kullanmak ve yönetmek  en az teknolojinin kendisi kadar  önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Kısacası şarjınız yoksa hangi marka hangi kalite de veya hangi güçte cihaz kullanırsanız kullanın önemi  yok demektir.

Son Düzenleme: Erpa İletişim ~ 16 Haziran 2014 17:16