Sata HDD'i keyfi bir şekilde algılıyor.

necrospiritus
28-01-2013, 21:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

 

Anakartım http://tr.msi.com/product/mb/K9AGM2-F---L.html#/?div=Detail budur.Şimdi benim sistemim ST380013AS hdd'ye yüklü. Ben daha sonra samsung hd160hj hardiskimi takıyorum ve bilgisayarım keyfi olarak samsungu algılamıyor bazen de açılışta bios ekranı gelmeden ekrana "9598.10.74.0.1.AS01" hatası çıkıyor ve güç kablosunu çıkarıp biraz bekledikten sonra açılıyor. 

Kısacası hard disk algılama problemi var.Bunun başta master/slave den kaynaklandığından düşündüm jumper falan fakat satalarda böyle bir olay yokmuş her bir hdd'yi pc tek tek algılıyormuş zaten anakartta 4 tane sata girişi var.Acaba bu girişlerde mi bir sıkıntı var çünkü bazen değiştiriyorum alıp başka sata portuna takıyorum işe yarıyor ama raslantısal olarak yine benzer bir sıkıntı ile karşılaşabiliyorum çok fazla raslantısallık var ve bir çözüm bulamadım. Aklıma donanım çakışması geliyor ama ne yapacağımı veya nasıl anlayacağımı bilmiyorum.Sizce ne yapmalıyım adım adım yazarsanız çok sevinirim. Birde "9598.10.74.0.1.AS01" olayının ne olduğunu bilen var mı?

Not:Az önce şöyle bir durumla karşılaştım; iki hdd'yide algılamıştı pc sıkıntı yoktu sonra samsung hdd'yi birleştireyim dedim birleştiriyordu da fakat ben başka bir şeyle ilgileniyordum bir baktım birleştirme durmuş ve bilgisayarıma girdiğimde samsung yine gözükmüyor, donanım arattırdım görmüyor.

DiamondMines
04-02-2013, 23:02   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,391 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012
Alıntı: necrospiritus  
Anakartım http://tr.msi.com/product/mb/K9AGM2-F---L.html#/?div=Detail budur.Şimdi benim sistemim ST380013AS hdd'ye yüklü. Ben daha sonra samsung hd160hj hardiskimi takıyorum ve bilgisayarım keyfi olarak samsungu algılamıyor bazen de açılışta bios ekranı gelmeden ekrana "9598.10.74.0.1.AS01" hatası çıkıyor ve güç kablosunu çıkarıp biraz bekledikten sonra açılıyor. 

Kısacası hard disk algılama problemi var.Bunun başta master/slave den kaynaklandığından düşündüm jumper falan fakat satalarda böyle bir olay yokmuş her bir hdd'yi pc tek tek algılıyormuş zaten anakartta 4 tane sata girişi var.Acaba bu girişlerde mi bir sıkıntı var çünkü bazen değiştiriyorum alıp başka sata portuna takıyorum işe yarıyor ama raslantısal olarak yine benzer bir sıkıntı ile karşılaşabiliyorum çok fazla raslantısallık var ve bir çözüm bulamadım. Aklıma donanım çakışması geliyor ama ne yapacağımı veya nasıl anlayacağımı bilmiyorum.Sizce ne yapmalıyım adım adım yazarsanız çok sevinirim. Birde "9598.10.74.0.1.AS01" olayının ne olduğunu bilen var mı?

Not:Az önce şöyle bir durumla karşılaştım; iki hdd'yide algılamıştı pc sıkıntı yoktu sonra samsung hdd'yi birleştireyim dedim birleştiriyordu da fakat ben başka bir şeyle ilgileniyordum bir baktım birleştirme durmuş ve bilgisayarıma girdiğimde samsung yine gözükmüyor, donanım arattırdım görmüyor.

Sistemini tam olarak yaz: işlemci, anakart, güç kaynağı ve ekran kartını ve kaç tane sabit disk takılı olduğunu...

necrospiritus
10-02-2013, 11:14   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

İşlemci: AMD athlon 64 3200+
Anakart: MSI, MS-7327
Ram: 4GB DDR2 
Ekran Kartı: Ati HD 3600

Şöyle bir olay yaşadım ki iki tane dvd-ROM var ikisi de ide ile bağlı sonradan takmış olduğum 2.dvdromu çıkarınca bir kere hdd'yi görmedi sonrasında sıkıntı çıkarmadı hiç.Dvd-romlarda master slave için jumper yeri var herhalde iksi çakıştığı için böyle bir durum oldu galiba.