Scoble'dan Windows Phone'u bırakın önerisi!

CHIP Online
07-08-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eski bir Microsoft çalışanı, Windows Phone hakkında söyledikleri ile eski şirketini çok üzecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sco ... -onerisi_48696.html

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Microsoft'a Windows üzerine çalışan, 2006'da firmadan ayrılarak farklı projelere katkıda bulunan Robert Scoble, teknoloji dünyasını yakından izlemeye devam ediyor. Bazı okurlarımız Scoble'ı "Google Glass'ıyla duş alan adam" olarak hatırlayabilirler.


Scoble, GeekWire'ın yayınladığı röportajda Windows Phone'la ilgili Microsoft'un pek de hoşuna gitmeyecek çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Microsoft'un sorunu, yoğun biçimde komiteye bağlı olması ve yavaşlığı. Microsoft, artık yeni kurulmuş bir şirket değil, dev, kalabalık bir şirket. Ve açık konuşalım - büyük bir şirkette rahatınız için çalışırsınız." diyen Scoble, şunları ekledi: "Satya bunu değiştirebilecek mi bilmiyorum. Bugün bir hackathon düzenledi, bu iyiydi."


Scoble, Microsoft'a şu öneride bulundu: "Tren kalktı. Gerçek cevap şu: Windows Phone'u bırakın, Android'e geçin, internette olduğu gibi onu kabul edin ve genişletin. Ama beni dinlemeyecekler."


Windows Phone'un en büyük sorununun uygulamalar olduğunu söyleyen Scoble, uygulama geliştiricilerine de özen gösterilmediğini düşünüyor ve ekliyor: "Windows Phone mu? Geliştiriciler bundan nasıl etkilenecekler bilmiyorum."


Okunmaya değer olduğunu düşündüğümüz röportajın tamamına bu adresten ulaşılabiliyor.

Tüm Konu: Scoble'dan Windows Phone'u bırakın önerisi!

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: www.chip.com.tr