Sd kart bulunamadı hatası mi a3

Herseyisilinenadam
17-07-2020, 22:41   |  #1  
Herseyisilinenadam avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

Herkese merhaba arkadaşlar, 

Xiaomi mi a3 cihazıma bugün yeni aldığım Sandisk ultra 128 GB bir hafıza kartı taktım. Öncesinde bilgisayarıma taktım kart göründü bir sorun yoktu. Ardından telefonuma taktım telefon " bu kartı dahili hafıza için yalnızca bu cihazda kullan " yada  " veri aktarmak için " kullanmam şeklinde iki seçenek sundu bana. Birinciyi tercih ettim çünkü ben telefon hafızası olarak kullanacaktım.  Ardından buna uygun bir biçimlendirme yaptı telefon sd karta. Ve sonra da bana veri aktarmak isteyip istemediğimi sordu aktar dedim fakat bunun sonrasında ortalık karıştı.  Aktarım yapıldıktan sonra telefon kart bulunamadı uyarısı vermeye başladı. Telefon hafizamdan 25 GB yer açıldı fakat telefonun depolama alanında SD kartta 11 GB veri olduğu yazıyor. Bunların da uygulamalar olduğunu söylüyor fakat girince uygulama yok diyor. En kötüsü ise aradaki geriye kalan 14 GB lik kayıp veri. Bunlar sanırım benim telefondaki fotoğraflarımın neredeyse tamamı ve artık yoklar.

Şuan da kartı PC ye takamıyorum çünkü telefon kartı yalnızca bu cihazda çalışacak şeklinde biçimlendirmisti. Fakat telefonda kart bulunamadı diyip duruyor. Yani veriler yok ortada. Telefonda kartı yeniden taşınabilir veri için biçimlendir seçeneği var fakat bunu yaparsam kartın içinde hala verilerim varsa onlar yok olacak. Çaresiz kaldım. Allah rızası için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son olarak kart bulunamadı diyor ama karta yeniden veri aktarmam için beni yönlendiriyor.  Ayrıca telefonum 64 GB lik olmasına rağmen depolama kısmında yaklaşık 139 GB lik boş yer gösteriyor. Yani kartı görüyor aslında fakat olması gereken şekilde değil. Karttan cihaza veri aktarma seçeneği ise yok maalesef yada ben bulamadım.