seagate hdd taktığımda pc ye elektrik gelmiyor!

rasit_aksu
28-01-2007, 23:48   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

ewt arakdaşlar seagate hdd taktığımda pc ye elektrik gelmiyor! çıkardığım zaman normal çalışıyor. öldü artık herhalde önemli bilgilerim vardı bunun içindeki bilgileri kurtarmak mümkünmü? 250GB sata hdd aldım şu an.

jeomania
29-01-2007, 05:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

data kablosu da takılı oluyormu? data kablosu takılıyken yapıyorsa sistemi kitliyor olabilir yani pcye elektrik geliyor ama hdd bozuk diye anakartı kitliyor olabilir.
sadece güç kablosunu takınca bu sorunu veriyorsa hdd psuna kısa devre yaptırıyor olabilir psudaki short circuit koruması devreye giriyor olabilir..
sen en iyisi o önemli bilgilerin üstüne bir bardak su iç. çünkü söylediğim bu iki durumda da hdd nin bozuk olduğu kesin ama ben yinede arızayı gözümle görmediğim için kesin konuşmak istemem :)
fakat şöyle söyleyebilirim; ben böyle bir durumla karşılaşınca, "bozuk hddnin mekanik kısmının sağlam olduğuna eminsem" tamamen aynı olmak şartıyla başka bi hdd den söktüğüm entegre kısmını bozuk hddnin entegresiyle değişiyorum ve hdd tekrar hayata dönüyor.. eğer bunu yapabilirsen kesin kurtarırsın o bilgilerini ama sonra bana gelip deme sen dedin diye yaptım olmadı şöyle oldu böyle oldu vs ben sorumluluk kabul etmiyorum sonuçta o senin tornavida tutma becerine elektronik bilgine kendi tamircilik ruhuna el becerine elinin hafifliğine vs. kalmış bişey ;)

rasit_aksu
02-02-2007, 02:53   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

arkadaşlar bu problemi çözdüm. HDD nin power girişindeki bir kondansatör kısadevre yapmış. kasayı çalıştırdığımda o bölümden bir ark yaptığını gördüm. kondansatörü devreden çıkarıp tekrar denediğim de hdd çalıştı. gerçi yeni hdd almıştım ama içindeki bilgiler benim için çok önemliydi onları kurtardığım için sevindim. Gülümseme

Son Düzenleme: rasit_aksu ~ 02 Şubat 2007 02:56