Seagate'ten 6 terabaytlık sabit disk!

CHIP Online
22-04-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Seagate'in 6TB'lık yeni sabit diski, hem yüksek kapasitesi, hem de hızıyla öne çıkıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sea ... bit-disk_46706.html

Seagate, dünyanın en hızlı ve en yüksek kapasiteye sahip 6 TB'lık hard diski olan Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD v4'ü tanıttı. Sürekli artan veri üretimini göz önünde bulunduran Seagate, bu disk ile özellikle bulut tabanlı veri merkezlerinin, işletmelerin ve büyük veriye sahip şirketlerin artan kapasite ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Disk, Seagate'in global anlamda çalıştığı iş ortaklarına gönderilmeye başlanırken, bahar sonrası satışa sunulacak.

Seagate'in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Horn, dijital dünyanın sürekli büyümesiyle birlikte 2017 yılında 16 Zettabyte'lık bir alan haline geleceğini belirtti. Bu durumun bulut hizmeti sağlayan firmaları etkileyebileceğine değinen Horn, firmaların operasyon maliyetlerini en aza indirmeye çalışacağını ve yenilikler aramaya başlayacağını söyledi. Seagate 6TB'lık bu ürünle bulut hizmetleri sunan firmaların ve veri merkezlerinin operasyon maliyetlerini en düşük seviyede tutmayı hedefliyor.

Enterprise Capacity 3.5 HDD v4, 6TB kapasite ile en yüksek kapasite yoğunluğuna sahip 3.5 inçlik hard disk olurken, aynı jenerasyona sahip diskin bir önceki versiyonuna göre %50 daha fazla kapasite sunuyor. (Bir önceki diskin kapasitesi 4TB idi.)

Benzer özellikli disklere göre %25 daha fazla performans gösteren Enterprise Capacity 3.5 HDD daha hızlı veri transferi yapabiliyor. Bu sayede 7 gün 24 saat data depolama yapılabilen en ideal çözüm oluyor. 12 Gb/s SAS arabirimine sahip diskin, sade sistem entegrasyonları için 6Gb/s SATA bağlantı arabirimi de bulunuyor.

Dönüş hızı 7200 RPM olan disk, emsallerine oranla %90 daha fazla güç tasarrufu da sunuyor.

Disk performansı RAID yapıldığında değişiklik göstermeden devam ederken, özellikle kurumsal depolama alanında yüksek kapasite ve performans daha düşük maliyete sunulmuş oluyor.

Tüm Konu: Seagate'ten 6 terabaytlık sabit disk!

Kaynak: www.chip.com.tr