Seagate ve Hitachi 1 TB'lık masaüstü disklerini du

ozgur_v
06-01-2007, 00:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
285 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Seagate, masaüstü sistemler için 1 TB'lık diskinin 6 ay içerisinde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Seagate, geçen sene de 750 GB kapasitesindeki Barracuda diskini duyurmuştu ve o vakitten bu yana aynı ya da daha yüksek kapasitede disk piyasaya süren üretici olmamıştı.

Seagate'in 1 TB'lık diski (1000 GB), yine Barracuda serisinden olacak. Dikey kayıt teknolojisinin kullanılmasından sonra aynı alana daha fazla kapasite sığdırmayı başaran firmalar, bu yüksek kapasitelere şu anki teknoloji ile ulaşabiliyor.


Dikey kayıt teknolojisinin kullanılmasıyla daha önce Fujitsu da taşınabilir sistemler için (2.5") 250 ve 300 GB'lık disklerini duyurmuştu.

Tek disk ile 1 TB'lık kapasiteye ulaşmak bir çok bilgisayar kurdunun iştahını kabartmakta.

   Hitachi de Perşembe günü yaptığı açıklama ile TB pazarına girdiğini duyurdu. 2007'nin ilk çeyreğinde masaüstü bilgisayarlar için ikinci çeyreğinde ise dijital video kameralar için TB çözümlerini sunacak olan Hitachi'nin masaüstü modeli Deskstar 7K1000, 399$'lık tavsiye fiyatı ile raflarda (ABD'de) yerini alacak. İki şirket de TB ürünlerini Tüketici Elektroniği Gösterisinde (CES) sergileyecek.

Seagate'in sabitdiskinin Mayıs ayında ABD'de satışa başlanacağı bildirilirken tavsiye fiyatının ise 330$ ile 400$ arasında değişeceği söyleniyor. Mümkün olduğu kadar az enerji harcaması için tasarlanan sabitdiskler ses yalıtımı, darbe koruması gibi problemler için eklentiler ile gelecek.

İki sabitdisk de dikey depolama teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojide plakalar üzerindeki manyetik materyallerin kuzey-güney kutuplaşmasını diske göre yatay sağlamak yerine diske yatay sağlayarak daha fazla manyetik bilgi aynı alana sığdırılabiliyor.

not:alıntıdır.